To je to što me zanima!

Žarila i parila modnim pistama, bila najtraženiji model, a ispod 10.000 dolara nije htjela raditi

U svijet visoke mode ušla je s 19 godina, a pokojni Karl Lagerfeld, glavni dizajner modne kuće Chanel, za nju je rekao da ne postoji model na svijetu koji je profesionalan kao što je ona
Vidi originalni članak

Linda Evangelista (55) bila je jedna od najutjecajnijih manekenki i modela svih vremena. Kraj osamdesetih i početak devedesetih nazivao se zlatnim vremenom supermodela.

POGLEDAJTE VIDEO: Naomi Campbell u vrijeme pandemije COVID-19

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kraj osamdesetih i početak devedesetih nazivao se zlatnim vremenom supermodela, a modnim pistama tada je vladala "Velika šestorka": Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington i Kate Moss.

Na modnoj sceni Linda se pojavila 1989. te je u vrlo kratkom roku postala najpopularniji supermodel na svijetu. Evangelista je bila na preko 700 naslovnica časopisa diljem svijeta, a bila je i muza fotografa Stevena Meisela.

On ju je fotografirao za talijanski Vogue zbog čega i dalje drži rekord po broju pojava na naslovnici upravo tog časopisa.

Svojevremeno je izazvala val reakcija javnosti i modne industrije izjavom da ne ustaje iz kreveta za manje od deset tisuća dolara. Ostat će zapamćena i po tome što se tijekom jedne revije presvukla čak 12 puta.

U svijet visoke mode ušla je s 19 godina, a pokojni Karl Lagerfeld, glavni dizajner modne kuće Chanel, za nju je rekao da ne postoji model na svijetu koji je profesionalan kao što je ona.

Radila je s najuspješnijim ljudima iz modne industrije, a fotograf Peter Lindberg nagovorio ju je da skrati kosu.

Nakon što je to učinila zbog toga je dobila otkaz na čak 16 revija jer se dizajnerima nije svidio njezin novi izgled. Ali godinu dana nakon toga, njena frizura je postala hit sezone, a nazvana je upravo "Linda".

Linda je prošlog mjeseca proslavila 55. rođendan i više nije pod lupom javnosti, a mnogi u današnjoj Lindi ne bi prepoznali slavni supermodel koji je gazio svjetskim pistama. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 05.06.2020.

    lijepa žena, odlično izgleda za svoje godine... naravno da ne izgleda kao prije 30 godina, ovaj podnaslov čista navlakuša

  • Trump Jong Un 04.06.2020.

    Uživao sam ju gledati no i Kate Moss, Naomi, sve su bile više nego dobre

  • crna žena 04.06.2020.

    Izgleda tako kako treba izgledati žena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare