To je to što me zanima!

Zastavu spustili na pola koplja, okupljeni su zaplakali, počinje 10 dana žalosti za Britaniju

Princ od Walesa Charles, kao kraljičin najstariji sin, nasljeđuje titulu monarha i poglavara Commonwealtha, zajedno s drugom imovinom poput zemlje i imovine
Vidi originalni članak

Velika Britanija će ući u desetodnevnu službenu žalost zbog smrti kraljice Elizabete II., koja je umrla u 97. godini života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok su pripreme za sprovod u tijeku, proces pristupanja novog monarha počinje odmah. Princ Charles (73) sada je zapravo kralj, iako protokol nalaže da se on proglasi novim monarhom dan nakon kraljičine smrti.

>>Više o smrti kraljice Elizabete II. pročitajte ovdje

Zastava na Buckinghamskoj palači spuštena je na pola koplja u 18.30 sati. Ljudi u gomili okupljenoj ispred vrata počeli su plakati i fotografirati dok je jedan helikopter kružio nebom iznad.

U 97. GODINI Kraljica Elizabeta II. preminula u dvorcu Balmoral, bila je na britanskom tronu 70 godina

Kraljevska obitelj objavila je tužnu vijest o kraljičinoj smrti putem službenog profila na Twitteru.

- Njezino Veličanstvo Kraljica je umrla. Kraljica je danas poslijepodne umrla mirno u Balmoralu. Kralj i njegova supruga ostat će u Balmoralu ove večeri i sutra će se vratiti u London - pisalo je u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • problematik 08.09.2022.

    I šta njezina smrt predstavlja nama u Hrvatskoj.Kratko i jasno. Ništa!

  • urnebes 08.09.2022.

    10 dana žalosti, totalno ludilo, trebalo bi 10 dana proglasit međunarodno veselje hektolitrima piva i pol miliona volova s ražnja, i na kraju tombolu 10 domoljubni penzija.

  • tom dwan 08.09.2022.

    10dana zalosti,ne kuzim zbog cega? Kojom dobrotom je to zasluzila osim sto zivi na teret poreznih obveznika i haraca od siromasnih uemalja

Komentiraj...
Vidi sve komentare