To je to što me zanima!

Zašto je Josip Broz Tito naredio da se zbog kraljice Elizabete Druge likvidiraju sve žabe...

Slaveći, 1972. godine, svoj osamdeseti rođendan, bivši bravarski šegrt je poželio da mu na proslavu dođe nitko drugi do Elizabeta, tad već iskusna vladarica sa dvadeset godina kraljevskog staža. Kraljica je rado pristala
Vidi originalni članak

Bila je to jedna od najčudnijih, skoro protuprirodnih simpatija, koje su započele kao interesna veza pa se pretvorile u obostranu ljubav, poštovanje i divljenje. Josip Broz Tito, komunist, antiimperijalist i rušitelj dinastije, i kraljica Elizabeta Druga, suveren najveće imperije svijeta i vladarica zemlje koju se smatralo jednom od predvodnica globalnog antikomunizma, susretali su se tri puta u razmaku od četvrt stoljeća, svaki puta sve srdačnije. Elizabeta je Titu davala narandže, da ih jede iz njene ruke; on je nju želio vidjeti na proslavi svoga osamdesetog rođendana, i udovoljila mu je. Tito je, kao u bajci o princezi na zrnu graška, naredio da se iz okoline rezidencije u kojoj je spavala uklone sve žabe, ali priča je doživjela neobičan rasplet. O tome malo kasnije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.09.2022.

    Komunist koji je živio kao imperijalistički car dok su narodu meli tavane da ne bi slučajno zrno žita ostalo. Dvoje parazita koje žive na grbači naroda koje uvjeravaju da moraju biti sretni jer su im to dopustili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare