To je to što me zanima!

Zbog misice hrvatskih korijena pokrenuli istragu u Francuskoj: 'Ovo ne smije proći nekažnjeno'

Manekenku April Benayoun proglasili su ove subote prvom pratiljom na izboru za Miss Francuske. No ubrzo je postala meta pogrdnih objava na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Samo dan nakon izbora za Miss Francuske, pariško tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog, kako su objavili, rasističkih uvreda i izazivanja rasne mržnje. U subotu navečer izbor ljepote pretvorio se u prvorazredni skandal, kad je prva pratilja Miss Francuske, 21-godišnja April Benayoun, na pitanje o podrijetlu rekla da joj je otac iz Izraela, a majka ima srpsko-hrvatske korijene. To je izazvalo lavinu rasističkih komentara na društvenim mrežama, usmjerenih prvenstveno na činjenicu da joj je otac Židov.

- Otkrivajući svoje podrijetlo automatski je bila izbačena s trona - komentirali su neki koji su joj davali podršku.

Među njima je i francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin. Na svom Twitter profilu je poručio:

- Duboko sam šokiran kišom antisemitskih uvreda na račun gospođice Benayoun. Ovo ne smije proći nekažnjeno. Sramite se svojih komentara.

ZAŽARIO SE INTERNET Skandal u Francuskoj: 'Misica hrvatskih korijena nije dobila krunu zbog spornog podrijetla'

Darmanin je potvrdio da je 'mobilizirao' policiju i žandarmeriju u pronalaženju onih koji su na društvenim mrežama vrijeđali i ponižavali mladu djevojku na osnovi njezina podrijetla. Manekenku April Benayoun proglasili su ove subote prvom pratiljom na izboru za Miss Francuske. No ubrzo je postala meta pogrdnih objava na društvenim mrežama.

Budući da je na svom profilu objavila fotografije s i bez šminke, April su izvrijeđali pitajući se je li to uopće ista osoba. Inače, April je predstavljala francusku Provancu, gdje živi s roditeljima od rođenja. April je i postala popularna zahvaljujući fotografijama koje je objavljivala na svojem Instagram profilu.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Beno Taras 22.12.2020.

    Još jedni izbori i Francuska postaje islamska Đamahirija!No, ima još kandidata za taj naziv po Europi; niti Engleskoj puno ne fali.Posljedice su to stoljetnog kolonijalizma i nekontrolirane imigracije, kao i liberalizacije upražnjavanja Islama i izgradnje objekata njegovih vjerskih i edukativnih centara.

  • Fotomorgana 22.12.2020.

    Još jedna koja ima hrvatske korijene kao ananas .

  • scythe 22.12.2020.

    Nije mi baš jasno - koje je rase ova djevojka? ... i koja joj rasa upućuje rasističke uvrede? ... i kakve sve ovo što je napisano ima veze s rasizmom? ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare