To je to što me zanima!

Željko Bebek: Ne zanimaju me Bregović i njegovi narodnjaci

Bebek s uvažavanjem govori o počecima 'Bijelog dugmeta', godinama kada je on pjevao i pjesmama koje je izvodio. Sviđa mu se što publika i dalje misli da je on bio najbolji pjevač
Vidi originalni članak

Prvi pjevač legendarnog 'Bijelog dugmeta' za srpski Blic progovorio je o svom odnosu s Goranom Bregovićem (66).

- Već godinama ja nemam nikakve veze sa tom pričom. Uživao sam 2005. na Hipodromu, u Maksimiru i u Sarajevu. Poslije ta tri koncerta ništa me više nije zanimalo. Imam ja svoju karijeru, svoj pravac, a ovo je nešto u čemu se ne pronalazim. Mi smo na početku bili grupa koja je urbanizirala ruralnu Jugoslaviju. Bregović sad ima tu neku viziju glazbe, on sve radi narodnjački. I vjerujem ja da je on u tome uspio, ali ja sebe ne vidim u tome. To je njegov put, a meni je malo dosadno da i dalje pričam o Goranu - kaže Željko Bebek (70).

Legendarni pjevač s uvažavanjem govori o samim počecima 'Bijelog dugmeta', godinama kada je on pjevao i pjesmama koje je izvodio. Sviđa mu se što većina publike i dalje misli da je on bio najbolji pjevač proslavljene grupe.

- Da nisu to mislili o meni, ne bih uspio imati solo karijeru. Goran je tada napravio neke dobre pjesme, ja sam to izveo na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi donijeli da i danas živim od muzike i uživam u njoj - naglašava Bebek i dodaje da nakon odlaska iz grupe više nije osjećao nikakvu povezanost sa njom, niti s Goranom Bregovićem.

- Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični suradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bi smo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri koncerta i to je bilo to. Poslije toga je sve isto, kao što je bilo i prije toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene - iskren je Bebek, koji, međutim, nije želio dati precizan odgovor na pitanje o navodnoj zabrani da pjeva pjesme 'Bijelog dugmeta.

- Na to pitanje treba odgovoriti Bregović. On zna da li je to uradio ili nije. Mene to ne zanima, ja i dalje pjevam pjesme koje sam ja stvorio - zaključuje pjevač.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Amallka 06.12.2016.

    Dugme bez Bebeka nije ostalo isto ali imali su svejedno legendarne albume. Šteta što je napustio rock žanr i otišao u zabavnjake, mada je i Dugme u biti izvodilo pastirski rock ali legendarne hitove poput Tajne veze, Selme, Bluesa za moju bivšu dragu i da ne nabrajam dalje, može samo Bebek otpjevati kako treba.

  • rashomonn 06.12.2016.

    Zar Bebek ima solo karijeru ?

  • Mthesecond 06.12.2016.

    Bebek ulovio mlađu koku,otišao živjeti na selo,čuva ovce na čistom zraku i hebe ga se,uživa čovjek pod stare dane :)) A još ga pamtim s jednog koncerta otprije ohoho vremena gdje su se po tri koke vješale oko njega u ˝bekstejdžu˝ :))) I potpisuje on autograme a ove plaze po njemu i meni se smješkaju i malo malo pa mi namiguju :))) Prosto mi bilo neugodno,žao što sam prekidao tu idilu..Hahaha...A on je tad bio faca samo takva,tražena roba :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare