To je to što me zanima!

Željko Car iz 'Anna': Mate Mišo Kovač obožavao je moj gulaš...

PRIJATELJI Željko Car iz ‘Anna’ veliki je meštar Viteškog reda, a devet godina svirao je sa šibenskom legendom Matom Mišom Kovačem. Obožava životinje i ima svoj ranč
Vidi originalni članak

Umirovljenog policajaca Željka Cara (50) koji se natječe za pobjedu u RTL-ovu showu ‘Anno - Ljeta Gospodnjeg 925’ u rodnoj Koprivnici poznaju kao okorjelog rokera. Zato su se njegovi prijatelji iznenadili i kad mu je posao prije 15-tak godina ponudio legendarni šibenski pjevač Mate Mišo Kovač (75).

- Pohvalio se cijeloj obitelji kad ga je Mišo nazvao i pitao želi li postati vođa njegova benda. Gotovo devet godina dijelio je pozornicu s Matom - rekla je Željkova sestra Biserka. Kaže da je njezin brat već s osam godina sam naučio svirati bubnjeve pa je tako 2001. postao Mišin bubnjar. Ubrzo je počeo svirati i bas gitaru i postao Kovačev najbliži suradnik. Na američkoj turneji jeo je, spavao i živio s Mišom. Željko je, kaže njegova sestra, dalmatinskog pjevača često dovodio u Koprivnicu gdje su se častili podravskim specijalitetima. Mišo je redovito hvalio Željkov lovački gulaš. Na svom ranču gdje brine o konju Campariju često pjeva omiljene Mišine hitove “Dalmatino” i “Svi pjevaju”.

- Znao se šaliti kako mu je teško biti s Kovačem na bini jer kad Mišo digne ruke, publika odmah počne pjevati s njim u glas. Govorio je “da ja dignem ruke, publika bi poludjela na mene jer bi pjesma bila falš” - ispričali su nam Željkovi prijatelji. Kad se Mišo 2011. borio sa zdravstvenim tegobama i mjesecima ležao u bolnici, Željko je bio shrvan premda tad već dvije godine nisu zajedno nastupali.

- Zabrinuo se za svog prijatelja jer je, govorio je Željko, od Miše naučio važne životne lekcije i o životu i o poslu - rekla je Gordana, Željkova partnerica. Željko danas ima ranč kojeg je kupio prije deset godina. Najviše voli brinuti o životinjama. Ondje mu često pomažu sinovi Dejvi i Ivan. Njih dvojica vjeruju da njihov otac ima velike šanse pobjediti u showu i vratiti se kući u Koprivnicu s nagradom od 500.000 kuna.

- Naš tata je oduvijek zaljubljen u povijest. Često ide na razne festivale i manifestacije odjeven kao vitez, nosi štit i oklope. Sam zna izraditi alat i oruđe, a nije izbirljiv ni kad je hrana u pitanju pa će se lako nositi s time da neće jesti namirnice kojih nije bilo u 10. stoljeću poput krumpira. Vjerujemo da će se snaći i nametnuti u dvorcu Ribnik kao pravi vođa - rekli su Ivan i Dejvi.

Ponosni su na svog oca koji je 15 godina radio kao policajac. Bio je najbolji učenik svoje generacije u policijskoj školi, a sudjelovao je i u Domovinskom ratu gdje je bio viši stožerni narednik. Uz sve to, kaže, da je meštar Viteškog reda.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • talman 06.09.2016.

    Igraj se doma u đardinu

  • kung fu panda 05.09.2016.

    ovo je dosadno

  • kamen1983 05.09.2016.

    El ovo arkan

Komentiraj...
Vidi sve komentare