To je to što me zanima!

Željko Joksimović u studenom nastupa pred pune dvije arene

Jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika Željko Joksimović, nastupit će 4. studenog u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, a zatim 11. studenog u Areni Zagreb
Vidi originalni članak

Njegove balade poput 'Nisam te zbog lepote voleo', 'Nije ljubav stvar', 'Leđa o leđa' smatraju se jednima od najljepših balada ovih prostora, a on je s godinama stekao kultni status u glazbenom svijetu. Premda dugo nije izbacio vlastitu pjesmu, njegovi bezvremenski hitovi i dalje privlače tisuće obožavatelja što je dokazao nedavno napunivši varaždinsku Arenu, a skoro su rasprodane i zadarska i zagrebačka.

Željko Joksimović nije samo pjevač, on je i skladatelj, tekstopisac, producent i multiinstrumentalist. Svira čak 14 instrumenata. Talent je pokazivao još od malih nogu, a  imao je samo 12 godina kad je pobijedio na prestižnom festivalu u Parizu i vratio se s nagradom Prva harmonika Europe. Paralelno je išao u osnovnu i srednju glazbenu školu. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima.

'VOLIM EKSPERIMENTIRATI' Joksimović najavio: Uskoro ću objaviti novi album, skladbe sam čuvao godinama u ladici!

Osim glazbene karijere, posljednjih nekoliko godina prisutan je i na poslovnoj sceni, i to kao vlasnik novinske agencije i čak četiri televizije. Vlasnik je i diskografske kuće koja je doprinijela razvoju mnogih mladih talenata na Balkanu.

Izgleda da sve čega se Željko dotakne osuđeno na uspjeh. Pjesma Ponoć koju je napisao za film Toma zajedno s pokojnim Predragom Tozovcem broji preko 55 milijuna pregleda na YouTubeu, a film Toma, na kojemu je radio kao producent proglašen je najgledanijim filmom svih vremena na ovim prostorima. 

SPEKTAKL U ARENI VARAŽDIN FOTO Joksimović nezaboravnim hitovima raspjevao Varaždince

Joksimović je i uspješan glazbeni producent. Radio je na produkciji mnogih albuma drugih izvođača i pjesama koje su postale hitovi od kojih se ističu Nesanica i Čija si Toše Proeskog, Miljacka Halid Bešlić, te Lejla s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović odnio je prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju kompozitora sudionika festivala.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ZaZa, 12.10.2023.

    Al'i to nije sve

  • čovik-s-juga 12.10.2023.

    Zašto u Dubrovniku svake godine 30.12. u Revelinu nastupa Ž. Joksimović a ne A. Prijović ??

  • PLAVOOKO_1 12.10.2023.

    Ne slušam komšije, ima dovoljno naših....ali, on je stvarno top...kapa do poda...šiša i huljića....daaaaleko....

Komentiraj...
Vidi sve komentare