To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Sa samo 18 godina snimala je sevdalinke

Dan danas pamti 1986. godinu i prvi veliki uspjeh na festivalu u Vogošći s pjesmom "Vjetrovi tuge". Dobila je prvu nagradu publike i žirija, svi su joj aplaudirali
Vidi originalni članak

Sa samo 18 godina prošla je na audiciji Radio Sarajeva i tamo napravila snimke prvih sevdalinki. Odabrala ih je jer su se pjevale kod njih doma. Hanka Paldum (65) i danas pamti 1986. godinu i prvi veliki uspjeh na festivalu u Vogošći s pjesmom "Vjetrovi tuge".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobila je prvu nagradu publike i žirija, svi su joj aplaudirali. Slava joj nikad nije udarila u glavu jer je zapamtila riječi Mire Jančića, diplomata i prijatelja:

- Bez obzira na aplauze, možeš reći da si uspjela tek kad ti na plakatu bude stajalo samo Hanka, kao što stoji Terezi. Tek tada će svi znati tko si.

Dočekala je to megahitom "Zelene oči". Uslijedio je još jedan hit, "Ja te pjesmom zovem" koji je pjevala na Ilidžanskom festivalu. Nakon suradnje s Milićem Vukašinovićem na pjesmama "Voljela sam, voljela" i "Ja te volim, od ljubavi sva gorim", na plakatima više nije stajalo njezino prezime.

POKORILA FESTIVALE Znaš li tko sam ja? Pjevačica je odbila svjetsku slavu, sebe je vidjela samo u Hrvatskoj

Samo Hanka. Sva su joj vrata bila otvorena, a danas je s pravom zovu kraljicom sevdaha.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Cirenac 30.12.2021.

    Dobro pjeva par sevdalinki.

  • japanokinezjapano 30.12.2021.

    Ako ima jednu pjesmu, a drugo je sve linjanje.

  • gile896 30.12.2021.

    Silvana Armenulic je za nju televizija u boji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare