Show

Komentari 15

Znaš li tko sam ja? Sa samo 18 godina snimala je sevdalinke

Znaš li tko sam ja? Sa samo 18 godina snimala je sevdalinke

Dan danas pamti 1986. godinu i prvi veliki uspjeh na festivalu u Vogošći s pjesmom "Vjetrovi tuge". Dobila je prvu nagradu publike i žirija, svi su joj aplaudirali

Sa samo 18 godina prošla je na audiciji Radio Sarajeva i tamo napravila snimke prvih sevdalinki. Odabrala ih je jer su se pjevale kod njih doma. Hanka Paldum (65) i danas pamti 1986. godinu i prvi veliki uspjeh na festivalu u Vogošći s pjesmom "Vjetrovi tuge".

POGLEDAJTE VIDEO:

Dobila je prvu nagradu publike i žirija, svi su joj aplaudirali. Slava joj nikad nije udarila u glavu jer je zapamtila riječi Mire Jančića, diplomata i prijatelja:

- Bez obzira na aplauze, možeš reći da si uspjela tek kad ti na plakatu bude stajalo samo Hanka, kao što stoji Terezi. Tek tada će svi znati tko si.

storyeditor/2021-10-27/PXL_121019_26402482.jpg

Dočekala je to megahitom "Zelene oči". Uslijedio je još jedan hit, "Ja te pjesmom zovem" koji je pjevala na Ilidžanskom festivalu. Nakon suradnje s Milićem Vukašinovićem na pjesmama "Voljela sam, voljela" i "Ja te volim, od ljubavi sva gorim", na plakatima više nije stajalo njezino prezime.

Samo Hanka. Sva su joj vrata bila otvorena, a danas je s pravom zovu kraljicom sevdaha.

storyeditor/2021-10-27/IMG_1317.JPG

Najčitaniji članci