To je to što me zanima!

Znaš li tko sam ja? Zvijezda kultne serije 'Otpisani' jedva je imao za platiti najam i režije

Popularnost koju je tad stekao ne jenjava ni danas. Prvi velikan s kojim je glumio bio je Ljuba Tadić u predstavi 'Obrana Sokratova i smrt'
Vidi originalni članak

Kad je te 1974. emitirana prva od 13 epizoda “Otpisanih”, tad mladi glumac Voja Brajović (73) nije slutio da će se sve sljedeće epizode iščekivati s nestrpljenjem, a ulice po bivšoj zemlji u vrijeme emitiranja biti prazne. Serija je odmah stekla kultni status, no on se ipak nije osjećao kao zvijezda.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivša loto djevojka postaje znanstvenica

Dok su, primjerice, njegovi kolege iz “Kapelskih kresova” od honorara za seriju mogli kupiti stan u Zagrebu, Voja je jedva podmirivao troškove najamnine i režija. Honorari su bili toliko smiješni da su od njih preživljavali. Kao dodatak na plaću prvacima kazališta. Za dvije godine snimanja dobili su otprilike još jednu plaću.

Popularnost koju je tad stekao ne jenjava ni danas. Prvi velikan s kojim je glumio bio je Ljuba Tadić u predstavi “Obrana Sokratova i smrt”. Ljuba je igrao Sokrata, a Voju su pozvali da uskoči u ulogu Minotaura. Ljuba je imao 39, a Voja 19 godina. Danas je on bard srpskoga glumišta, a obožavaju ga i na zagrebačkim pozornicama.

TIHI IZ 'OTPISANIH' Voja Brajović: 'Znate što, mi smo na rubu samouništenja..'

Glumi, snima, predsjednik je Udruženja dramskih umjetnika. Profesionalno mu ništa ne nedostaje ni u mirovini, a privatno mu najviše fale karte. Još ima malu ekipu s kojom igra preferans, ali izgubio je partnere za remi. Otišli su, nisu tu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MMayo 08.01.2023.

    Voja Brajović je za razliku od sirovine Bate Živoinovića puno bolji glumac,nije se miješao u agresiju koju je Srbija napravila prema svima u ex Jugoslaviji.

  • eka mala 07.01.2023.

    Bio je baš komad,svi smo gladali njegove serije i filmove!

  • OBJEKTIVNIopettu 07.01.2023.

    Karizma. Moze glumiti sve. Dobar je bio i u tesnoj kozi. Jednostavno, rodjen za glumca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare