To je to što me zanima!

Znaš li tko sam? U ljevorukoj je obitelji zvijezda: Mama pjeva najbolje, a tata je harmonikaš

Završio je gimnaziju i srednju glazbenu školu na odjelu za saksofon i klavir u Puli. Dvije godine honorarno je radio na radiopostaji HR-a Pula kao glazbeni urednik
Vidi originalni članak

Ljevoruka glazbena obitelj. Tone Livi njegov je tata, harmonikaš koji svira triestinu "na livo". Majka Željka bolja je pjevačica od tate, također ljevakinja.

NAŠA GLUMICA Znaš li tko sam? Još kao curica naučila je pozirati, a za scenu je rođena: Voli križaljke i kavu...

I Alen Vitasović (55) prve je glazbene korake napravio uz njih. Prvi instrument koji je naučio svirati bila je harmonika, a s godinama ih je naučio svirati još nekoliko: gitaru, flautu, bubnjeve... Imao je samo 12 godina kad je osnovao prvi sastav Lada u Galižani. U srednjoj školi svirao je po turističkim mjestima s ponajboljim sastavima istarske regije.

U svima je bio glavni vokalni solist, klavijaturist i saksofonist. Završio je gimnaziju i srednju glazbenu školu na odjelu za saksofon i klavir u Puli. Dvije godine honorarno je radio na radiopostaji HR-a Pula kao glazbeni urednik. Tu je upoznao Livija Morosina, s kojim je počeo uspješnu suradnju i tad je krenuo vrtoglavi uspon ka vrhu. Pjesma "Ne moren bež nje" 1993. zasjela je na sva prva mjesta top lista, a Alen je zasjeo na tron najpopularnijih pjevača tog vremena.

Aranžirao je i producirao većinu svojih pjesama kojima je istarsku čakavicu približio širem hrvatskom slušateljstvu glazbe. Odlukom predsjednika RH 1997. je dobio Red Danice hrvatske za osobit doprinos kulturi Hrvatske. Prije dvije godine dobio je koronu i tešku upalu pluća, a u studenom prošle godine imao je unutarnje krvarenje, zbog čega je završio u bolnici. Čim završi rehabilitaciju, vraća se koncertima, a na ljeto stiže novi album.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nedam se 04.02.2024.

    Previše emotivan i nije izdržao. Šteta, dobar čovjek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare