To je to što me zanima!

Zoran Šprajc: Konačno ne moram držati jezik za zubima

BURNA GODINA Nakon HTV-a i televizije N1, Zoran Šprajc vodit će news magazin na RTL-u. Njegova nova emisija zove se 'Direkt', sretan je što napokon ima slobodu
Vidi originalni članak

U godinu dana promijenio sam tri televizije i to je to. Nakon dugog lutanja našao sam svoj dom gdje ću saviti gnijezdo, rekao nam je Zoran Šprajc (46), voditelj novog RTL-ova late night news magazina. Emitirat će se od ponedjeljka do četvrtka u 22.15 sati. Šprajc je na HTV-u proveo 20 godina. Zbog voditeljskih komentara nekoliko je puta suspendiran, a kaznili su ga i zbog pisanja bloga.

- Moja nova emisija zove se ‘Direkt’ i simbolično daje do znanja da jezik neću držati za zubima. Neće biti dlake na jeziku, ali sve će biti argumentirano. Nećemo lupetati kao babe na placu - govori voditelj i dodaje “kako su mu dlake s jezika i prije bježale”, ali sad je sretan jer ima slobodu. Na HTV-u je bio voditelj “Dnevnika”, “Nedjeljnog dnevnika” i rukovoditelj Informativnog medijskog servisa HRT-a.

- Ondje sam imao jako lijepu karijeru, ali došao sam do plafona. Prošao sam sve, od izvještaja s placa do news direktora. Znao sam da ako se ne maknem u svojoj 45 godini, teško ću se za to odvažiti kasnije - kaže Šprajc. Dodaje kako je ta odluka bila riskantna, ali mu se isplatila:

- Drago mi je što sam otišao i naučio nešto novo umjesto da dočekam mirovinu na HTV-u.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • hende007 20.04.2015.

    Hajde da i to vidimo. Inače mi je on odličan voditelj.

  • TiborVuk 19.04.2015.

    kod nas je cenzura još i kakva na svim kanalima pa i rtl-u i osvjedočit češ se sam kad ti nakon 5 dana ukinu emisiju ako nebudeš politički podoban i poslušan ... samo z1 u bujici i mreži tv u emisiji stav je sloboda govora ... pa ni u novinama ovim ni drugim osim jutarnjem moraš dobro promislit šta je "demokracija" jer svakako nije ono što se proklamira kao sloboda govora, sloboda govora bi trebala bit da se može reč apsolutno SVE bilo gdje i bilo kada a onda neka tew netko privatno tuži ako smatra potrebnim.

  • Lun@ 777 18.04.2015.

    Cijenim g. Šprajca, voljela sam njegov Dnevnik i čitala kolumne.Da, uvijek je bio bez dlake na jeziku, kao što se to kaže. Nadam se da će imati zanimljive teme, kao i goste. Fale nam takve emisije na TV-u. Nadam se da neće biti cenzure.

Komentiraj...
Vidi sve komentare