To je to što me zanima!

Zvali su ga Aki, ali malo tko je znao njegovo pravo ime

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako je rođen u Nišu, Aki je veći dio djetinjstva proveo u Skoplju, gdje se njegova obitelj preselila kada mu je bilo sedam godina. Tamo je počeo s glazbenim obrazovanjem
Vidi originalni članak

Javnost i obožavatelji zvali su ga Aki no, pravo ime pokojnog frontmena grupe Parni valjak bilo je Aleksandar Rahimovski.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je rođen u Nišu, Aki je veći dio djetinjstva proveo u Skoplju, gdje se njegova obitelj preselila kada mu je bilo sedam godina. Tamo je počeo s glazbenim obrazovanjem, što ne čudi jer mu je otac bio profesor glazbene umjetnosti. Aki je već od prvih dana osnovne škole išao na satove klavira i pjevanja. 

Kako ističu njegovi prijatelji, pjevač je bio talentirani nogometaš, ali i vrstan u kuhinji, piše Večernji list.

Podsjetimo, Rahimovski je bio član makedonske grupe Torr prije nego što je stigao u Zagreb i započeo karijeru s grupom Parni valjak.

U četvrtak 27. siječnja 2022., na dan njegova pogreba, Parni valjak objavio je Akijevu posljednju pjesmu 'Ponovo' koja je u 15 sati puštena na svim domaćim radio postajama. U kratkom roku pjesma je na YouTubeu poslušana više od 300 tisuća puta čime je postala jedna od najslušanijih domaćih pjesama na online platformi.

Aki Rahimovski preminuo je u 22. siječnja 2022. u 67. godini života. Njegova iznenadna smrt šokirala je cijelu regiju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • japanokinezjapano 22.01.2023.

    Trebao je biti Aco. 

  • japanokinezjapano 22.01.2023.

    Al baš nikad ne bi pogodio da je Aki skraćeno od Aleksandar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare