To je to što me zanima!

Legendarni 'Kekec' iz dječjeg filma preminuo je u 79. godini

'Kekec' je prvi slovenski igrani film koji je osvojio međunarodnu nagradu Zlatni lav za najbolji film u kategoriji filmova za djecu na Venecijanskom filmskom festivalu 1952. godine
Vidi originalni članak

Slovenski glumac i producent Matija Barl, poznat po ulozi Kekeca u istoimenom filmu iz 1951., preminuo je u petak u 79. godini u mjestu Marezige kod Kopra, objavila je danas TV Slovenija.

Barl je imao 11 godina kada je utjelovio lik Kekeca u prvom od tri filma o neustrašivom dječaku i njegovim pustolovinama u slovenskim Alpama koje je režirao Jože Gale

'Kekec' je prvi slovenski igrani film koji je osvojio međunarodnu nagradu Zlatni lav za najbolji film u kategoriji filmova za djecu na Venecijanskom filmskom festivalu 1952. godine.

Barl je studirao dramaturgiju na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani. Od 1962. živio je u Njemačkoj, gdje je radio kao samostalni producent, prevoditelj i glumac. Snimio je i filmove 'Dobri stari pianino', 'Pozabljeni zaklad' i 'Schwarz und weiß wie Tage und Nächte'. Zadnjih godina živio je u Marezigama kod Kopra. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Karmelićanka 04.08.2018.

    Uzivala sam gledajuci Kekeca. Pokoj mu dusi

  • Jedan_dečko 04.08.2018.

    Tužno je to, u jednome trenu si tako mlad, a u drugome te više nema....

  • Ćale 04.08.2018.

    Nezaboravan film iz moje mladosti. Volio bi ga još jednom pogledati. Kekec, počivao u miru Božjem

Komentiraj...
Vidi sve komentare