To je to što me zanima!

Glumica 'Teorije velikog praska' je otvorila pitanje za milijun: Zeznuli je ovi kemijski elementi

Kviz odnedavno vodi Jimmy Kimmel, a osim 'džokera zovi' postoje i 'pitaj pratnju' i 'pitaj voditelja'. Glumici je pratnja bio suprug Mike Castle, koji joj je odgonetnuo što znači 'c' u čuvenoj Einsteinovoj formuli E=mc2
Vidi originalni članak

U američkoj verziji popularnog kviza 'Tko želi biti milijunaš?' sudjelovala je glumica Lauren Lapkus (34) i osvojila 500.000 dolara (oko 3,4 milijuna kuna). Osvojeni iznos bit će uplaćen udruzi Cron&Colitis. Nažalost, glumica nije uzela milijun iako je došla do posljednjeg pitanja.

Ono je glasilo: 'U periodnom sustavu elemenata postoje četiri elementa koja su dobila ime po čemu?'. Ponuđeni odgovori bili su; mački Antoinea Lavoisiera, Neptunovom mjesecu, srednjem imenu Marie Curie i rudarskom selu u Švedskoj. S obzirom na to da nije znala odgovor i samim time nije htjela riskirati, Lauren je odustala i onda shvatila da je napravila dobar potez.

Točan odgovor bio je pod D), u periodnom sustavu elemenata postoje četiri elementa koja su dobila ime po rudarskom selu u Švicarskoj, a onda bi rekla A) po mački Antoinea Lavoisiera. Riječ je o selu Ytterbyju, po kojem su ime dobili elementi itrij, iterbij, erbij i terbij. 

Kviz odnedavno vodi Jimmy Kimmel (52), a osim 'džokera zovi' postoje i džokeri 'pitaj pratnju' i 'pitaj voditelja'. Lapkus je pratnja bio suprug Mike Castle (31), koji je također glumac.

DRŽALI RAZMAK Krenuo Milijunaš: 'Mudraci su bolji, publika je stalno griješila'

Za njega je istaknula da je najpametniji čovjek kojeg zna. On joj je pomogao na pitanju za 64.000 dolara, na kojem je trebalo odgonetnuti što znači 'c' u čuvenoj Einsteinovoj formuli E=mc2.

Kimmelovu pomoć tražila je na 13. pitanju na kojem se tražilo kako se točno piše prezime glazbenice Alanis Morissette. Posljednju pomoć iskoristila je na 14. pitanju, kada je zahvaljujući pomoći oca znala da je James ime koje je imalo najviše američkih predsjednika. Lauren Lapkus poznata je po sporednoj ulozi u seriji 'Narančasta je nova crna' te glavnoj ulozi u ovogodišnjem Netflixovom filmu 'The Wrong Missy', a glumila je i u nekoliko epizoda serije 'Teorija velikog praska'. 
 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cicinakitu 01.06.2020.

    Ja mislio Penny!

  • darko620 01.06.2020.

    Ona je puno poznatija po ulozi u Brooklyne nine ninu

  • nikopolidis_71 01.06.2020.

    Jimmy Kimmel je jedan od najiritantnijih likova koji su ikad hodali zemljom

Komentiraj...
Vidi sve komentare