To je to što me zanima!

A gdje je kralj? Chola optužili da ne zna pravila šaha. Prevarili se

Jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih trenera na Maldivima uživa s obitelji i igra malo drugačiji šah u kojem nema kralja. No nije se zeznuo s pravilima, kako su mnogi pomislili
Vidi originalni članak

Trener madridskog Atlética Diego Simeone (52) s obitelji uživa na odmoru na Maldivima vozeći bicikl, igrajući nogomet i - šah. Ili ipak ne? Mnogima je na prvu zapela za oko neobična postava figura na fotografiji.

Cholo je sa sinom Giovannijem (26), nogometašem Verone, zaigrao bez kralja. Mnogi su s podsmijehom komentirali fotografiju na društvenim mrežama i tvrdili da poznati trener ne poznaje pravila, kao i da je ploču okrenuo naopako jer bi prvo desno polje trebalo biti bijelo.

Novinar Julio Montes razjasnio je nedoumicu na Twitteru i otkrio da se radi o modalitetu šahovske igre koji se zove samoubilački šah, antišah ili šah ubojica.

U samoubilačkom šahu cilj je svakog igrača izgubiti sve svoje figure, a glavno je pravilo da su igrači dužni jesti protivničke figure kad imaju priliku pa se može igrati i bez kralja.

Nema šaha ili šah-mata, a strategija je prisiliti protivnika da uzme sve vaše figure. Postoji i svjetski prvak u toj disciplini, Rumunj Florentin Olteanu (51).

"Simeone to godinama igra sa svojom djecom. Ne znajući što igraju, 'Kasparovi' na Twitteru odmah su ga osudili", napisao je španjolski novinar Montes i objavio jednu stariju fotografiju sa sličnom postavom figura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 28.06.2022.

    Tak sam ja ko klinac kad bih dao šah frendu šutio,i kad bi on pamaknuo figuru a nije skužio da je šah ja bih mu "pojeo" kralja i rekao gotovo je.

  • 👁👁 28.06.2022.

    Pa to nije šah onda, nego čovječe ne ljuti se

  • Klaus Schwab.. 28.06.2022.

    Ma namještena slika, samo poziraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare