To je to što me zanima!

Hajduku će prvi put u HNL-u suditi stranac! Marić odlučio: Cipraninu derbi na Poljudu

Njegov sudački talent je, pak, otkrio svojedobno jedan od najboljih svjetskih sudaca Milorad Mažić, ujedno ga uvrstivši i na ciparsku listu međunarodnih sudaca
Vidi originalni članak

Nakon utakmica Varaždin - Gorica, koju je sudio Bugarin, i Lokomotiva - Varaždin, koju je sudio Cipranin, strani suci sudit će i treću utakmicu HNL-a ove sezone. I to derbi Hajduka i Osijeka koji se u subotu od 17:30 igra na Poljudu.

Sudačka komisija HNS-a, uslijed mnogih sudačkih repova iz kola u kolo, odlučila je derbi 16. kola delegirati Cipraninu Antoniju Menelausu i njegovim pomoćnicima, Tziortzisu Omirosu i Giorgouu Pavlovsu, dok će u VAR sobi biti Kostas Rovrrtas i Georgiou Charalambos.

LOŠE VIJESTI Težak udarac za Hajduk: Lovre Kalinić otpao do kraja sezone KOMENTAR Protiv Slavena oduševio bivši kadet Hajduka, Gorica bodom prekinula neugodan niz... SVAKA ČAST Gospodski potez Lokomotive: Poželjeli brz oporavak Kaliniću

Menelausov sudački talent je, pak, otkrio svojedobno jedan od najboljih svjetskih sudaca Milorad Mažić, ujedno ga uvrstivši i na ciparsku listu međunarodnih sudaca. I preporučio ga Bruni Mariću u potrazi za osvježenjem na velikoj HNL sceni.

- Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako i konkurentno, a napravljen je veliki iskorak posljednjih godina na poboljšanju kvalitete nogometa i suđenja. Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Bruno Marić, u potpunosti je promijenio strategiju. Novi suci su promovirani u najviši stupanj natjecanja, kao što to i mi radimo od prošle sezone, a također imaju mladu generaciju međunarodnih sudaca s velikim potencijalom. Dakle, ovaj sporazum puno znači za ciparsko suđenje i ciparski nogomet i siguran sam da će korist za Cipar i Hrvatsku biti obostrana - rekao je prilikom potpisivanja sporazuma o suradnji Milorad Mažić, predsjednik Sudačke komisije Ciparskog nogometnog saveza.

Menelaus će biti prvi stranac koji će suditi Hajduku u HNL-u, a hrvatski suci, pak, imat će posla na ostale četiri utakmice; Marin Vidulin sudit će nedjeljni dvoboj Dinama i Šibenika, Duje Strukan Varaždina i Rijeke, Ante Čulina Istre i Gorice, a Patrik Kolarić Slaven Belupa i Lokomotive.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • 01.11.2022.

    Je li se ikad u povijesti HNL-a dogodilo da se ovakvo nesto radi Dinama napravilo a znamo svi koliko je klubova osteceno dosad i kako su derbije sudili suci iz Zg-a i okolice... Tko imalo sumnja neka upali na youtube greske u korist Dinama i uziva u videima. No hate naravno, veselim se stranim sucima i nadam se da ce upalit samo me nervira sto optuzenici ovo tek sad rade radi Hajduka a sami su bili na platnoj listi tatice i s njime suradivali! Pa ovo ima samo kod nas! 🙉

  • MA1007_1 01.11.2022.

    Mogao bi Jakobušić jednu odfučkati.

  • Vladovladić_2 01.11.2022.

    Protiv Dinama su mu sudili Zagrebčani - kadija te tuži kadija ti sudi. Aferim pravdo na zagrebački način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare