Obavijesti

Sport

Komentari 4

Protiv Slavena oduševio bivši kadet Hajduka, Gorica bodom prekinula neugodan niz...

Protiv Slavena oduševio bivši kadet Hajduka, Gorica bodom prekinula neugodan niz...

Slavodobitno je prije nekoliko mjeseci predsjednik Gorice Nenad Črnko najavio dovođenje perspektivnog Hajdukov kadeta Luke Kapulice (17). Mladić je protiv Slavena briljirao, a Gorica je došla do boda (1-1)

VIDEO

Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Gorice i Slaven Belupa trebala se igrati jučer, ali odgođena je zbog magle. U turopoljskom ju je kraju gotovo nemoguće u ovo doba godine izbjeći. Savez je problemu doskočio tako što je utakmicu prebacio za ponedjeljak, a početak utakmice pomaknuo na 14 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Radnik

Pokretanje videa...

01:50

Kapulica prvi put od prve minute

Već pri samoj vožnji od Zagreba prema Velikoj Gorici uvidjeli smo kolike su klimatske razlike. Sunce je zamijenila magla, temperatura je za nekoliko stupnjeva niža. Ista je, bez obzira na spomenuto, privukla 585 ljudi.

Bilo je tu i zanimljivih lica. Utakmicu je došao pogledati trener Jaruna Jerko Leko, kao i bivši strateg Gorice Krunoslav Rendulić, koji je bez posla neko vrijeme. Asistirao je Draganu Skočiću u Iranu, trebao je na SP u Kataru, ali je njihov stožer naprasno smijenjen.

Gorica i Slaven Belupo sastali se u 15. kolu SuperSport HNL-a

Treneri nisu mijenjali ništa. Sastave koje su prijavili u nedjelju ostavili su i za ponedjeljak. Kod Gorice je tako prvi put priliku od prve minute dobio mladi Luka Kapulica (17), praktički do jučer kadet Hajduka. Debitirao je za turopoljski klub prošlog tjedna u zaostaloj utakmici četvrtog kola HNL-a baš protiv Hajduka, dobio je posljednje tri minute.

Slavodobitno je prije nekoliko mjeseci predsjednik Gorice Nenad Črnko najavio njegovo dovođenje. Bili su tad Turopoljci u kombinacijama i s Markom Brkljačom, koji je naposljetku otišao u Dinamo. 

Poentirao povratnik Zirdum

Slaven Zorana Zekića u utakmicu je krenuo uraganski. Kosovar Arber Hoxha, strijelac pet golova ove sezone, prolazio je kako je htio. Već u 10. minuti gosti su poveli, poentirao je glavom nakon kornera stasiti stoper Matko Zirdum (24). 

Zirdumu je to tek treći nastup u prvenstvu ove sezone. Muku je mučio s teškom ozljedom koljena. Na teren se vratio 15. listopada u utakmici sa Šibenikom. Bio je to povratak nakon 312 dana. Sad je pao i povratnički gol, drugi u profesionalnoj karijeri. Prvijenac je zabio još 30. lipnja 2020. u utakmici 32. kola protiv Istre 1961 (3-0).

Gorici je to bio četvrti primljeni gol ove sezone u prvih 15 minuta. U tom su segmentu lošiji samo Dinamo i Slaven, koji su u toj dionici vremena primili po pet golova. Slaven je ove sezone do ove utakmice zabio tek jedan gol u prvih 15 minuta. U toj je utakmici koprivnički klub izgubio od Dinama 5-1.

Gorica i Slaven Belupo sastali se u 15. kolu SuperSport HNL-a

Kvržić Bosecu posudio kopačku

Imao je Slaven momentum, dominirao, nizao priliku za prilikom, a onda ostao s igračem manje. Drugi žuti karton zbog nesmotrenog prekršaja na sredini terena zaradio je Mateo Kocijan. Goričkim stadionom prolomila se bujica neugodnih riječi trenera Slavena Zorana Zekića prema sucu Ivanu Bebeku, ali odluka je bila donesena.

Stvari potom u svoje ruke preuzima već spomenuti Kapulica. Igrao je na poziciji lijevog krila i prolazio kako je htio. Donosio je racionalne odluke i unosio nemir u protivničku obranu. Kaže da mu je uzor Marcelo Brozović, da želi imati trkački kapacitet poput njega. Bome je to pokazao, nije mu uzalud sjevernomakedonski stručnjak Igor Angelovski dao povjerenje.

U trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena poravnao je Crnogorac Nikola Vujnović (25). Akciju je započeo njegov sunarodnjak Momčilo Raspopović, a loptu je spomenutom Vujnoviću glavom spustio Malijac Cheick Keita.

Prvi je to gol za Vujnovića u prvenstvu. Stigao je iz Voždovca, povremeni je reprezentativac, a bio je jedno vrijeme i u Kansas Cityju. Zvuči nevjerojatno, ali prvi je to gol Gorice ove sezone u prvom poluvremenu u prvenstvu.

Nesvakidašnju situaciju vidjeli smo u 79. minuti. Desni bek Slavena Antonio Bosec ostao je u jednom duelu bez kopačke. Istu je bacio preko aut-linije. Očito više nije bila za uporabu. Ivan Bebek dao mu je dopuštenje da napusti teren, a Zoran Kvržić, koji se zagrijavao, hitro mu je bacio svoju. Imao je tako Bosec kopačke različite boje, svoju žutu i Kvržićevu zelenu.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja. Rezultat se nije mijenjao. Slaven je prije ove utakmice imao tri uzastopne pobjede nad klubom iz Velike Gorice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"