To je to što me zanima!

A sad po naslov: Donna Vekić izborila finale u Uzbekistanu

Donna Vekić pobijedila je Ruskinju Rodinu 7-5, 6-1 i igrat će svoje drugo finale u Taškentu. Protivnica će joj biti Nao Hibino koja je u polufinalu dobila Jovanovsku
Vidi originalni članak

Taškent je očito Donnin grad! Mlada hrvatska tenisačica izborila je svoje drugo finale na WTA turniru u glavnom gradu Uzbekistana. U polufinalu je Donna Vekić danas pobijedila Ruskinju Evgeniju Rodinu 7-5, 6-1 i finalu će igrati protiv Japanke Nao Hibino koja je slavila protiv Jovanovski iz Srbije.

Na turniru gdje je 2012. igrala svoje prvo WTA finale Donna je i današnjim susretom najavila da izlazi iz poduže krize rezultata. Sutra ima jako dobru priliku da osvoji svoj drugi WTA turnir u karijeri. 

Iako se danas očekivalo da će imati težak posao protiv Rodine, 44 mjesta bolje plasirane Ruskinje, neizvjesnost je trajala samo u prvom setu. Donna je dvaput oduzimala servis Ruskinji, Rodina se dvaput vraćala, no kod rezultata 6-5 Donna je napravila novi break i uzela set 7-5.

Drugi set Rodina se potpuno raspala, a Donna joj s uvjerljivih 6-1 nije dala ni najmanju priliku za preokret. Pobijedi li Donna u finalu Hibino, vratit će se među 100 najboljih tenisačica svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Ancksunamun 02.10.2015.

    Donna me ne prestaje iznenađivati. Mogu slobodno reći da je to pravi povratak otpisane. Sada slijedi Hibino. Donna bi mogla imati laganu psihološku prednost jer je već nekoliko puta bila u ovoj situaciji, a Hibino se bori za svoj prvi WTA naslov pa bi joj to moglo stvarati dodatni pritisak.

  • Mercedes s klasa 02.10.2015.

    Bravo Donna. Zna igrati puno bolje nego što je rangirana momentalno. Mislim da se u nju uvukla nesigurnost i strah, gubitak samopouzdanja. Pravo je vrijeme za niz od nekoliko dobivenih mečeva i pravi rezultat, BRAVO DONNA!

  • depravedscum 02.10.2015.

    Dobar uspjeh za Donnu, nadam se da necemo na sljedece njeno finale opet morati cekati 18 mjeseci, Karlovic zaustavljen od prgavca Kyrgiosa u dva tie breaka. Vjerujem da nas najbolji tenisac se nece jednako provesti protiv jos jednog od nadolazecih zvijezda, Koreanca Chunga...

Komentiraj...
Vidi sve komentare