To je to što me zanima!

Abramović: 'U Finskoj čitam ama baš sve o svojem Dinamu'

Domagoj Abramović 2008. godine osvojio je naslov prvaka Finske s Interom iz Turkua. Najveći rival Interu je TPS, a na toj utakmici stadion je ispunjen do kraja
Vidi originalni članak

Nekadašnja velika Dinamova nada, 30-godišnji Domagoj Abramović ove se sezone vratio u finski Inter Turku, momčad s kojom je 2008. godine osvojio naslov prvaka Finske.

- Nažalost, lani nismo bili prvaci, pa se ne možemo sresti s Dinamom u kvalifikacijama. Čitam sve o Dinamu na portalima, ipak sam ja dinamovac i to je moj klub. Ove godine imaju odličnu momčad i želim im svu sreću - rekao je Abramović.

- Bilo mi je lijepo prvi put kad sam igrao u Interu i odlučio sam se vratiti nakon epizode u Grčkoj. Sad igram u vezi. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone. Zabio sam tri gola i dvaput asistirao. Drugi smo nakon 12 kola. Najjača momčad u Finskoj je HJK, oni su favoriti za naslov ove sezone, ali mi nećemo odustati - rekao je Abramović i dodao:

- U Finskoj je nogomet dostigao hokej na ledu, koji je bio najpopularniji. Stadioni imaju 10.000 mjesta, a uglavnom su polovično ispunjeni. Kad igramo derbi protiv TPS-a, naš je stadion uvijek pun. Grad je pod opsadom.

U Finskoj se, kaže, snašao. Zemlja je skupa, ali je sve odlično uređeno.

- Po uzoru na skandinavske zemlje, preko tjedna nitko ne izlazi, ali kad dođe vikend, sve je puno. Mladi izađu na ulice, piju i zabavljaju se - rekao je Abramović, koji tvrdi da mu zabave ne nedostaje, a s kolegama iz juniorskih dana u Dinamu se ne čuje.

- Nažalost, obveze su nas razdvojile, ali takav je život profesionalnog sportaša - komentirao je Domagoj.

Požar ih je uništio

Turku je do 1827. bio glavni grad Finske. Te je godine uništen u velikom požaru

Idi na 24sata

Komentari 7

  • onaj 04.07.2011.

    Uh kako vrijeme leti. Ko' da sam jučer igrao Championship manager 2001 u kojem je Domagoj Abramović razbijao, a ja sa Dinamom osvajao Ligu prvaka. Ali eto, prošlo je 10 godina, on sad ima 30 godina, a i ja nisam balonja koji sam tada bio. Sve u svemu, ovaj me članak posjetio na taj period života! :D

  • BljakFujToKaka 04.07.2011.

    pa zar stvarno nemate o cemu pisat,pa pisete ovake piz**rije o nekome liku koji ima 30 god.,igra bogu iza nogu,niko za njega ne zna i sve to jer je prije 15 godina bio dinamov talent? pa mislin stvarno....

  • utti2 04.07.2011.

    prvi

Komentiraj...
Vidi sve komentare