To je to što me zanima!

Aco Petrović više nije brazilski izbornik: Šetao sam i odlučio

Puno sam razmišljao o tome u posljednjih 15 dana, nazvao predsjednika brazilskog saveza i obrazložio izbor. Razumjeli su me, kazao je Aco koji završava četverogodišnji izbornički mandat
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaški trener Aleksandar Petrović (62) više nije izbornik brazilske reprezentacije, objavili su talijanski mediji.

- Puno sam razmišljao o tome u posljednjih 15 dana, a tijekom uobičajene šetnje u ponedjeljak donio sam odluku. Nazvao sam predsjednika brazilskog saveza i obrazložio svoj izbor. Razumjeli su me - kazao je Aco Petrović za talijanske medije. 

Petrović je postao izbornik Brazila u listopadu 2017. i vodio je reprezentaciju na SP 2019. u Kini, ali nije uspio odvesti Brazil na OI u Tokiju. U srpnju ove godine postao je trener talijanskog prvoligaša Victoria Libertas Pesaro.

Pesaro će tako nastaviti s hrvatskim štihom na klupi jer prošle ga je sezone vodio Jasmin Repeša i ostavio na 13. mjestu. Također, tu je 80-ih bio i Pero Skansi. Petrovićev će zadatak, jasno, biti nadmašiti Repešin učinak.

Brazilskom izborniku ovo nije prvi trenerski angažman na Čizmi, 2006. godine trenirao je Scafati.

- Oduvijek sam bio navijač Pesara, još od 1988. godine. Smatram da mogu puno pružiti ovoj ekipi, cilj je igranje u Europi sljedeće sezone - poručio je na predstavljanju u srpnju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Fahri Musliu Junior 15.09.2021.

    Neka preuzme Hrvatsku Reprezentaciju. Nemamo boljeg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare