To je to što me zanima!

Aco: Samo Latviju nisam htio, ne znam kako s Porzingisom

Jedan sistem koji je prilično organiziran - ruski - i ad tempo - turski - kad igraju s četiri mala... Sve smo na turniru probali, zadovoljan sam, najvažnije je da bez ozljeda idemo u Istanbul, rekao je Aco Petrović
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija razbila je Češku s visokih 38 razlike, prvi put na EuroBasketu zabili smo preko 100 poena i s odličnim raspoloženjem idemo u Istanbul gdje nas čekaju Rusija ili Turska.

- Mislim da smo napravili sve što smo trebali, dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti. Pokazali smo protiv Španjolske da možemo igrati u zoni medalja. Sada imam još jednu utakmicu, eliminacijsku. Treba vidjeti tko će nam biti protivnik,Turci ili Rusi jer su dva dijametralno suprotna sistema igre. Jedan sistem koji je prilično organiziran - ruski - i ad tempo - turski - kad igraju s četiri mala... Sve smo na turniru probali, zadovoljan sam, najvažnije je da bez ozljeda idemo u Istanbul - rekao je izbornik Aco Petrović pa nastavio:

- Ono čega sam se bojao je ulaska Bogdanovića i Šarića u nekim pasivnim minutama. Bilo je planirano da igraju, imali smo pauzu. I da danas nisu igrali bilo bi previše, tri dana pauze. Tako da je ispalo idealno. Nitko se nije ozlijedio osim Tomasa i Žorića, oni su prekaljeni igrači. Tomasa smo zamrznuli, a da smo ga imali u Riju možda bi nam i više pomogao. Takav profil igrača nam je falio.

Rusija ili Turska?

- Imam želju, ali pod prvog dana priprema, od ove četiri reprezentacije... Ma, ustvari, reći ću vam jednu stvar. Nikako nisam želio Latviju. Protiv svih znam kako igrati, ali za Porzingisa i ova četiri nemam čistu ideju kako protiv njih kretati.

Priliku protiv Češke dobili su neki igrači s klupe.

- Utakmica je bila prilika za nas i izbornik je dao priliku igračima koji manje igraju. Mi smo priliku iskoristili i dobili 40 razlike - rekao je Ivan Buva i dodao:

- U ovakvu utakmicu ne smiješ ući opušteno jer ovakva ekipa ulazi s velikom energijom u susret. Pošto smo ušli s energijom u početku od prve minute to se vidjelo i tako smo nastavili cijelu utakmicu.

Buva je prvi put u reprezentaciji.

Prvo veliko natjecanje, ovo je sve još novo za mene, navikavam se, ali jedno lijepo iskustvo za mene u budućnosti.

Filip Krušlin rekao je:

- Nije za nas igrače lako igrati ovakve utakmice kad znaš da ti ne donosi ništa ni pobjeda ni poraz. Mislim da smo maksimalno ušli i pokazali da smo kvalitetnija ekipa.

- Mogu reći da sam se maksimalno spremio za ovu utakmicu znajući da ću igrati u velikoj minutaži. Mislim da mi je to motiv, ali i svim dečkima, koji su, svi koji su bili na terenu, dali svoj maksimum. To govori i rezultat od 40 razlike. Sada nam slijedi jedna velika utakmica.

- Nemam posebnu želju i teško mi je reći bi li Tursku ili Rusiju. Tko god da je, cilj nam je poblijediti utakmicu i ući u zonu za medalju. Imamo znanja i iskustva da napravimo dobra rezultat.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Niverzala 07.09.2017.

    Budi sretan da bude Latvija a ne Turska .

  • Jakov Marendić 07.09.2017.

    Ma Aco ako se ne varam ti si nas vodio i onda kad smo protiv Turske vodili 18 u trećoj četvrtini pa smo ispali, niti si ikad bio trener, niti ćeš biti...A jedino pametno šta je napravio je to da je pustio igračima slobodu da igraju

  • danec 07.09.2017.

    Svaka čast. E sad bi volio vidjeti nas sa Srbijom. Konačno da ih dobijemo. Vaterpolo riješili a sad košarka. Dečki ginu jedan za drugoga a ne Ko pizde u nogometu gdje svi igraju preko one stvari. Daj loptu Modriću, Ko ga jebe. Nek igra sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare