Obavijesti

Sport

Komentari 41

Aco: Samo Latviju nisam htio, ne znam kako s Porzingisom

Aco: Samo Latviju nisam htio, ne znam kako s Porzingisom
1

Jedan sistem koji je prilično organiziran - ruski - i ad tempo - turski - kad igraju s četiri mala... Sve smo na turniru probali, zadovoljan sam, najvažnije je da bez ozljeda idemo u Istanbul, rekao je Aco Petrović

VIDEO

Hrvatska košarkaška reprezentacija razbila je Češku s visokih 38 razlike, prvi put na EuroBasketu zabili smo preko 100 poena i s odličnim raspoloženjem idemo u Istanbul gdje nas čekaju Rusija ili Turska.

- Mislim da smo napravili sve što smo trebali, dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti. Pokazali smo protiv Španjolske da možemo igrati u zoni medalja. Sada imam još jednu utakmicu, eliminacijsku. Treba vidjeti tko će nam biti protivnik,Turci ili Rusi jer su dva dijametralno suprotna sistema igre. Jedan sistem koji je prilično organiziran - ruski - i ad tempo - turski - kad igraju s četiri mala... Sve smo na turniru probali, zadovoljan sam, najvažnije je da bez ozljeda idemo u Istanbul - rekao je izbornik Aco Petrović pa nastavio:

- Ono čega sam se bojao je ulaska Bogdanovića i Šarića u nekim pasivnim minutama. Bilo je planirano da igraju, imali smo pauzu. I da danas nisu igrali bilo bi previše, tri dana pauze. Tako da je ispalo idealno. Nitko se nije ozlijedio osim Tomasa i Žorića, oni su prekaljeni igrači. Tomasa smo zamrznuli, a da smo ga imali u Riju možda bi nam i više pomogao. Takav profil igrača nam je falio.

Rusija ili Turska?

- Imam želju, ali pod prvog dana priprema, od ove četiri reprezentacije... Ma, ustvari, reći ću vam jednu stvar. Nikako nisam želio Latviju. Protiv svih znam kako igrati, ali za Porzingisa i ova četiri nemam čistu ideju kako protiv njih kretati.

Priliku protiv Češke dobili su neki igrači s klupe.

- Utakmica je bila prilika za nas i izbornik je dao priliku igračima koji manje igraju. Mi smo priliku iskoristili i dobili 40 razlike - rekao je Ivan Buva i dodao:

- U ovakvu utakmicu ne smiješ ući opušteno jer ovakva ekipa ulazi s velikom energijom u susret. Pošto smo ušli s energijom u početku od prve minute to se vidjelo i tako smo nastavili cijelu utakmicu.

Buva je prvi put u reprezentaciji.

Prvo veliko natjecanje, ovo je sve još novo za mene, navikavam se, ali jedno lijepo iskustvo za mene u budućnosti.

Filip Krušlin rekao je:

- Nije za nas igrače lako igrati ovakve utakmice kad znaš da ti ne donosi ništa ni pobjeda ni poraz. Mislim da smo maksimalno ušli i pokazali da smo kvalitetnija ekipa.

- Mogu reći da sam se maksimalno spremio za ovu utakmicu znajući da ću igrati u velikoj minutaži. Mislim da mi je to motiv, ali i svim dečkima, koji su, svi koji su bili na terenu, dali svoj maksimum. To govori i rezultat od 40 razlike. Sada nam slijedi jedna velika utakmica.

- Nemam posebnu želju i teško mi je reći bi li Tursku ili Rusiju. Tko god da je, cilj nam je poblijediti utakmicu i ući u zonu za medalju. Imamo znanja i iskustva da napravimo dobra rezultat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše