To je to što me zanima!

Acosty: U Koreji je ljubav moja i klapa stara, odlazim iz Rijeke

Postao je prvi poznati Afrikanac koji od riječi do riječi sa vidljivim guštom na čakavskome pjeva desetljećima stari hit sa MIK-a (Melodije Istre i Kvarnera), 'Tu je jubav moja' Joea Maračića Makija
Vidi originalni članak

Maxwell Acosty (28) za Rijeku je odigrao 87 utakmica, zabio 17 golova, imao 13 asistencija, osvojio jedan trofej i... To je to! Čim ganski napadač u nedjelju protiv Lokomotive nije bio na klupi stvar je bila jasna: Acosty odlazi. Destinacija je Koreja, klub se zove Anyang, a odšteta zasad nije poznata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Acosty je u svojih godinu i osam mjeseci na Kvarneru postao jedan od najvećih ljubimaca riječke publike. I kao nogometaš, i kao osoba puna pozitive.

Imao je 18 godina kada je iz Gane došao u Firenzu, vrlo brzo je planula ljubav sa firentinskom ljepoticom i missicom Ludovicom s kojom ima preslatkog sina Sebastiana (6 godina, također lud za nogometom), a u Rijeci mu se najviše sviđalo: more, sunce, blizina Opatije i - ćevapi.

Rijeka ga je prodala u korejskog drugoligaša jer mu ugovor ističe ovo ljeto, sam Acosty je htio otići pa se u smiraju prijelaznog roka našla jedina opcija da i klub nešto zaradi i Acosty nastavi svoj nogometni put planetom.

MALI GOLGETER Acosty junior s dva pehara, ove godine bolji od ponosnog tate

Postao je prvi poznati Afrikanac koji od riječi do riječi sa vidljivim guštom na čakavskome pjeva desetljećima stari hit sa MIK-a (Melodije Istre i Kvarnera), 'Tu je jubav moja' Joea Maračića 'Makija'.

Najprije je snimljen kako kao pravi Primorac pjeva na Rujevici, a onda je na blagdanskom partyju stao na pozornicu, uzeo mikrofon u ruke i nastala je snimka za sva vremena.

Gana, Italija, Hrvatska, Koreja... Reggiana, Fiorentina, Chievo, Carpi, Modena, Crotone, Rijeka pa Anyang. Ganac je sedmi igrač koji je, iz ovog ili onog razloga, ove zime napustio Rijeku (Dario Župarić, Jakov Puljić, Zoran Kvržić, Lorenco Šimić, Roberto Punčec, Petar Mamić, Maxwell Acosty).

Rožman je počeo igrati s dvojicom napadača, Čolak je 'cementiran' u prvoj postavi, Rijeka je iz Hoffenheima dovela Brazilca Felipea Piresa, tu su još Gorgon i Murić te Franko koji najčešće igra 'drugog napadača'. I Acostyju i Rijeci rastanak je, zapravo, dobro došao.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Firefox_1 18.02.2020.

    Steta, ima Rijeka zamjenu za njega ali je lik full ok.

  • milicioner 17.02.2020.

    svidjela mu se Rijeka, jer je blizina Opatije???? Pa kojeg milog boga vidi u toj Opatiji???? To pitam s razlogom, jer sam Riječanin, pa mi zaista nije jasno što raja vidi u toj Opatiji?????

  • Bukakinjo 17.02.2020.

    Bjezi iz broda koji tone ,rijeka Ce iduce godine biti na sredini tablice kad im ode colak i Andrijašević

Komentiraj...
Vidi sve komentare