To je to što me zanima!

Ademi i društvo dobit će pola milijuna eura ako odu u Katar

Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom, kazao je reprezentativcima premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski
Vidi originalni članak

Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje nogometne reprezentacije na put u Portugal gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo obećao nagradu od 500.000 eura ako izbore plasman u Katar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjeverna Makedonija je u četvrtak senzacionalno kao gost u Palermu svladala aktualnog europskog prvaka Italiju sa 1-0 u polufinalu te ju još samo jedna pobjeda dijeli od povijesnog prvog plasmana na SP.

Pobjednički gol Aleksandra Trajkovskog pogledajte OVDJE.

"ZA ČESTA PUTOVANJA" Makedonski reprezentativci dobili diplomatske putovnice

- Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo - rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je po prvi put u povijesti nastupila na Euru, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana europskog nogometa i to na njegovom terenu.

Cijela država je na nogama, u anketi koju su proveli makedonski mediji čak 70 posto navijača vjeruje da na krilima euforije mogu izbaciti i favorizirani Portugal. Uostalom, izbacili su Italiju, aktualne europske prvake, u kvalifikacijama su pobijedili Njemačku, pa zašto ne bi i Portugal?

Naravno, kao što je ruska euforija 2018. zahvatila, osim cijele države, i tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, tako je ovoj katarskoj podgledao i makedonski premijer Dimitar Kovačevski. Uoči polijetanja za Porto, u avion s igračima Kovačevski je ušao kako bi im dao dodatni poticaj. Osim onog patriotskog, i onaj financijski.

PRIČA O TRAJKOVSKOM Lončarević otkrio kako je bilo trenirati makedonskog junaka

Crveno-žuti su na put krenuli s puno optimizma, a za razliku od utakmice protiv Italije, sad su jači za Elmasa i Kostadinova. Posebno bitan je Napolijev Elif Elmas, koji im je vjerojatno najbolji igrač.  

- Iskreno, ovo je možda jedna od najtežih utakmica, povijesna za sve nas koji ćemo istrčati na Dragao. Imamo 90 minuta da ispunimo san iz djetinjstva, ne samo naš, već i cijele zemlje. Moramo znati da ne smijemo propustiti priliku i da svi moramo umrijeti na terenu da bismo stigli do Katara. Bit će to sasvim drugačija utakmica od one u Palermu jer je Portugal pojedinačno kvalitetniji. Ali svjesnI smo da nas 90 minuta dijeli od Katara - rekao je Elmas koji je propustio dvoboj s Italijom, ali se očekuje da će biti lider protiv Portugalaca.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 28.03.2022.

    Bolje da se dogovore s portugalom i puste tekmu za 2 milje .

  • Palmanova 27.03.2022.

    da je svakome od njih dao toliko ajde.ali svima zajedno samo pola milje i nije nesto ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare