Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ademi i društvo dobit će pola milijuna eura ako odu u Katar

Ademi i društvo dobit će pola milijuna eura ako odu u Katar
2

Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom, kazao je reprezentativcima premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski

VIDEO

Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje nogometne reprezentacije na put u Portugal gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo obećao nagradu od 500.000 eura ako izbore plasman u Katar.

Pokretanje videa...

Ristovski svira bubanj 00:37

Sjeverna Makedonija je u četvrtak senzacionalno kao gost u Palermu svladala aktualnog europskog prvaka Italiju sa 1-0 u polufinalu te ju još samo jedna pobjeda dijeli od povijesnog prvog plasmana na SP.

Pobjednički gol Aleksandra Trajkovskog pogledajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Makedonski reprezentativci dobili diplomatske putovnice
Makedonski reprezentativci dobili diplomatske putovnice

- Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo - rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je po prvi put u povijesti nastupila na Euru, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana europskog nogometa i to na njegovom terenu.

Cijela država je na nogama, u anketi koju su proveli makedonski mediji čak 70 posto navijača vjeruje da na krilima euforije mogu izbaciti i favorizirani Portugal. Uostalom, izbacili su Italiju, aktualne europske prvake, u kvalifikacijama su pobijedili Njemačku, pa zašto ne bi i Portugal?

Naravno, kao što je ruska euforija 2018. zahvatila, osim cijele države, i tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, tako je ovoj katarskoj podgledao i makedonski premijer Dimitar Kovačevski. Uoči polijetanja za Porto, u avion s igračima Kovačevski je ušao kako bi im dao dodatni poticaj. Osim onog patriotskog, i onaj financijski.

Lončarević otkrio kako je bilo trenirati makedonskog junaka
Lončarević otkrio kako je bilo trenirati makedonskog junaka

Crveno-žuti su na put krenuli s puno optimizma, a za razliku od utakmice protiv Italije, sad su jači za Elmasa i Kostadinova. Posebno bitan je Napolijev Elif Elmas, koji im je vjerojatno najbolji igrač.  

- Iskreno, ovo je možda jedna od najtežih utakmica, povijesna za sve nas koji ćemo istrčati na Dragao. Imamo 90 minuta da ispunimo san iz djetinjstva, ne samo naš, već i cijele zemlje. Moramo znati da ne smijemo propustiti priliku i da svi moramo umrijeti na terenu da bismo stigli do Katara. Bit će to sasvim drugačija utakmica od one u Palermu jer je Portugal pojedinačno kvalitetniji. Ali svjesnI smo da nas 90 minuta dijeli od Katara - rekao je Elmas koji je propustio dvoboj s Italijom, ali se očekuje da će biti lider protiv Portugalaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener