To je to što me zanima!

Ademi nakon 742 dana opet na terenu, Unitedu ispit sezone

Tijekom ovog vikenda čeka nas niz sjajnih i uzbudljivih utakmica. I dok nas u nedjelju čeka derbi Intera i Milana, subota je puno bogatija i raznovrsnija što se tiče ponude. Sve kreće u Baskiji
Vidi originalni članak

Ovaj vikend, 14. i 15. listopada, donosi nam pregršt uzbuđenja na nogometnim travnjacima diljem Europe. Nakon što je završila reprezentativna stanka i nakon što smo saznali tko će izravno, a tko na SP putem dodatnih kvalifikacija, vrijeme je za posvetiti se ipak zanimljivijem nogometu svakom obožavatelju - onom klupskom.

Tijekom ovog vikenda čeka nas niz sjajnih i uzbudljivih utakmica. I dok nas u nedjelju čeka derbi Intera i Milana, subota je puno bogatija i raznovrsnija što se tiče ponude. Bilbao-Sevilla, Liverpool-United, Atletico-Barca... Za svakoga ponešto, a sve kreće u Baskiji.

Athletic Bilbao - Sevilla

Vrijeme: 13 sati
Program: Sport Klub 3
Najava: Bilbao je odlaskom trenera Ernesta Valverdea očekivano pao u igri i ima četiri utakmice bez pobjede. No, valja napomenuti da ih ni sreća nije mazila. Igrali su protiv Atletico Madrida, Malage u gostima i Valencije, a sada im u goste dolazi Sevilla. Vrhunac krize dogodio se kada je Bilbao na domaćem terenu izgubio od slabašne Zorje z europskoj utakmici. S druge strane, Andalužani su u fenomenalnoj formi. Drugi su na tablici uz po jedan poraz i remi, a iza njih su Valencia, Atletico, Real...

Sa sigurnošću se može reći da za Sevillu neće igrati Pareja i Carrico dok su za Bilbao upitni Alvarez, Undabarrena i De Marcos.

Liverpool - Man. United

Vrijeme: 13.30 sati
Program: Sport Klub 1
Najava: Najveći engleski derbi na rasporedu je u 13.30 sati, a možemo reći da dugo nije bio ovako iščekivan. Liverpool na Anfieldu igra u sjajnoj formi i za poraz ne zna od travnja ove godine dok United nije bio ovako jak još od ere Alexa Fergusona. No, u Liverpool dolazi desetkovan. Nedostaju Pogba, Fellaini i Carrick, a još otprije su ozlijeđeni Ibrahimović i Rojo.

Možda i najveći udarac za Liverpool je odsustvo Manea, a neće igrati niti Lallana i Clyne. No bez obzira čeka nas iznimno zanimljiva utakmica jer je Jose Mourinho sjajno posložio 'crvene vragove' koji sada u zadnjih 10 utakmica imaju devet pobjeda i jedan remi.

Istra - Rijeka

Vrijeme: 15 sati
Program: Arena Sport 3
Najava: Velika kriza drma Istru, koja je zadnja na tablici. Sve je uzrokovano iznimno lošim vođenjem kluba, a predsjednik Glover već neko vrijeme želi prodati klub. Igrači već mjesecima nisu dobili plaću, navijači su nedavno sišli u svlačionicu i napali sina predsjednika Glovera... U Istri vlada veliko nezadovoljstvo premda su u pretposljednjem kolu otkinuli bod lideru Dinamu.

Protiv Rijeke će danas igrati bez Hadžića i Prelčeca. S druge strane, Rijeka je veliki favorit u ovoj utakmici i sve osim njezine pobjede bilo bi ravno čudu. Zaostaje četiri boda za Dinamom, većih problema s ozljedama nema tako da možemo očekivati Riječane u punom sjaju. Tako i tako im treba koja utakmica zagrijavanja prije susreta s Osijekom i Dinamom.

Juventus-Lazio

Vrijeme: 18 sati
Program: Arena Sport 4
Najava: 'Stara dama' je blago potresena novim skandalom u kojem je predsjednik Andrea Agnelli dobio godinu dana suspenzije zbog direktnog poslovanja s mafijom. No, na terenu se to ne primjećuje. Juventus suvereno vlada vrhom talijanskog prvenstva. Trenutno je drugi iza sjajnog Napolija, ali još uvijek nema poraz. Danas mu u goste stiže raspoloženi Lazio, koji je slavio u njihovu zadnjem međusobnom dvoboju.

Lazijali su ove sezone izgubili jedino od Napolija, a pred susret s Juveom dali su Sassuolu šest komada. Utakmicu prije Veroni su dali tri. Nedostaju im Felipe Anderson i Dušan Basta, ali i bez njih imaju solidnu momčad. Kod Juventusa sigurno neće igrati Howedes.

Dinamo - Osijek

Vrijeme: 19 sati
Program: Arena Sport 3
Najava: Kad je Arijan Ademi posljednji put igrao  za Dinamo, nadmetali su se u Ligi prvaka protiv velikana Arsenala i Bayerna. Posljednju utakmicu prije suspenzije zbog dopinga veznjak 'modrih' odigrao je 3. listopada 2015. godine u remiju kod Intera u Zaprešiću. Danas bi nakon više od dvije godine trebao odigrati prvu utakmicu. U goste stiže Osijek. Osječani su nakon šokantnog poraza od Cibalije nanizali četiri utakmice bez poraza. Imaju po dvije pobjede i remija i danas se nadaju da bi mogli otkinuti barem bod lideru prvenstva. Za Dinamo je novi ugovor potpisao Leonardo Sigali tako da je atmosfera prilično pozitivna, a nakon remija s Istrom Cibalija je primila pet komada. Dinamo je danas favorit na Maksimiru, a Osijek je zadnji put u Zagrebu slavio 10. rujna 2016.

Roma - Napoli

Vrijeme: 20.45 sati
Program: Arena Sport 4
Najava: Ako netko može uzeti naslov Juventusu onda je to Napoli. A večeras ćemo vidjeti od čega su Napolitanci satkani i jesu li uistinu taj kalibar. Idu u goste Romi, koja je u zadnjoj utakmici slomila Milan 2-0. Roma je promijenila trenera i na klupu dovela Eusebija di Francesca pa je trebalo malo vremena da se momčad uigra. No, čini se kako je sve sjelo na svoje mjesto i Napoli će večeras imati najveći ispit do sada.

Momčad Maurizija Sarrija je u sjajnoj formi. Ima sedam pobjeda u isto toliko utakmica, a u tom periodu dala je 25 golova. Trojac Insigne, Mertens i Callejon rešetaju kog stignu dok će u Romi oči biti uprte u Edina Džeku, koji je u šest utakmica dao sedam golova.

Ova utakmica mogla bi postati i povijesna ako Marek Hamšik zabije gol. Kapetan Napolija mogao bi se izjednačiti na vrhu najboljih strijelaca u povijesti Napolija s legendarnim Maradonom.

Atletico - Barcelona

Vrijeme: 20.45 sati
Program: Sport Klub 1
Najava: Za kraj ove nogometne subote čeka vas poslastica osmog kola La Lige. Prvi dvoboj "ponosa Katalonije" nakon referenduma o neovisnosti donosi susret protiv momčadi iz mrskog im glavnog grada - Atletico Madrida. Iako je prošlo tek sedam kola, Barca već bježi pet bodova najbližem pratitelju.

Bit će ovo prvo gostovanje Barcelone na novom stadionu Atletica Wandi Metropolitano, a zgodan podatak je da novi trener Barce nikad nije dobio Diega Simeonea.

Hoće li imati sreće večeras ostaje vidjeti. Atletico je zadnju ligašku utakmicu kod kuće izgubio u travnju, a ove sezone još nema poraz, isto kao i Barcelona. Eventualnom pobjedom približio bi se Barceloni na samo tri boda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Iskrivljena antena 14.10.2017.

    Lagano Osijek u sred Zagreba moraju pobijediti ipak su dvije milje kuna u pitanju

  • Matija1611 14.10.2017.

    Za promjenu jedan članak kojega vrijedi pročitati

  • kamen1983 14.10.2017.

    Ademlji

Komentiraj...
Vidi sve komentare