Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ademi nakon 742 dana opet na terenu, Unitedu ispit sezone

Ademi nakon 742 dana opet na terenu, Unitedu ispit sezone
1

Tijekom ovog vikenda čeka nas niz sjajnih i uzbudljivih utakmica. I dok nas u nedjelju čeka derbi Intera i Milana, subota je puno bogatija i raznovrsnija što se tiče ponude. Sve kreće u Baskiji

VIDEO

Ovaj vikend, 14. i 15. listopada, donosi nam pregršt uzbuđenja na nogometnim travnjacima diljem Europe. Nakon što je završila reprezentativna stanka i nakon što smo saznali tko će izravno, a tko na SP putem dodatnih kvalifikacija, vrijeme je za posvetiti se ipak zanimljivijem nogometu svakom obožavatelju - onom klupskom.

Tijekom ovog vikenda čeka nas niz sjajnih i uzbudljivih utakmica. I dok nas u nedjelju čeka derbi Intera i Milana, subota je puno bogatija i raznovrsnija što se tiče ponude. Bilbao-Sevilla, Liverpool-United, Atletico-Barca... Za svakoga ponešto, a sve kreće u Baskiji.

Athletic Bilbao - Sevilla

Vrijeme: 13 sati
Program: Sport Klub 3
Najava: Bilbao je odlaskom trenera Ernesta Valverdea očekivano pao u igri i ima četiri utakmice bez pobjede. No, valja napomenuti da ih ni sreća nije mazila. Igrali su protiv Atletico Madrida, Malage u gostima i Valencije, a sada im u goste dolazi Sevilla. Vrhunac krize dogodio se kada je Bilbao na domaćem terenu izgubio od slabašne Zorje z europskoj utakmici. S druge strane, Andalužani su u fenomenalnoj formi. Drugi su na tablici uz po jedan poraz i remi, a iza njih su Valencia, Atletico, Real...

Sa sigurnošću se može reći da za Sevillu neće igrati Pareja i Carrico dok su za Bilbao upitni Alvarez, Undabarrena i De Marcos.

Liverpool - Man. United

Vrijeme: 13.30 sati
Program: Sport Klub 1
Najava: Najveći engleski derbi na rasporedu je u 13.30 sati, a možemo reći da dugo nije bio ovako iščekivan. Liverpool na Anfieldu igra u sjajnoj formi i za poraz ne zna od travnja ove godine dok United nije bio ovako jak još od ere Alexa Fergusona. No, u Liverpool dolazi desetkovan. Nedostaju Pogba, Fellaini i Carrick, a još otprije su ozlijeđeni Ibrahimović i Rojo.

Možda i najveći udarac za Liverpool je odsustvo Manea, a neće igrati niti Lallana i Clyne. No bez obzira čeka nas iznimno zanimljiva utakmica jer je Jose Mourinho sjajno posložio 'crvene vragove' koji sada u zadnjih 10 utakmica imaju devet pobjeda i jedan remi.

Istra - Rijeka

Vrijeme: 15 sati
Program: Arena Sport 3
Najava: Velika kriza drma Istru, koja je zadnja na tablici. Sve je uzrokovano iznimno lošim vođenjem kluba, a predsjednik Glover već neko vrijeme želi prodati klub. Igrači već mjesecima nisu dobili plaću, navijači su nedavno sišli u svlačionicu i napali sina predsjednika Glovera... U Istri vlada veliko nezadovoljstvo premda su u pretposljednjem kolu otkinuli bod lideru Dinamu.

Protiv Rijeke će danas igrati bez Hadžića i Prelčeca. S druge strane, Rijeka je veliki favorit u ovoj utakmici i sve osim njezine pobjede bilo bi ravno čudu. Zaostaje četiri boda za Dinamom, većih problema s ozljedama nema tako da možemo očekivati Riječane u punom sjaju. Tako i tako im treba koja utakmica zagrijavanja prije susreta s Osijekom i Dinamom.

Juventus-Lazio

Vrijeme: 18 sati
Program: Arena Sport 4
Najava: 'Stara dama' je blago potresena novim skandalom u kojem je predsjednik Andrea Agnelli dobio godinu dana suspenzije zbog direktnog poslovanja s mafijom. No, na terenu se to ne primjećuje. Juventus suvereno vlada vrhom talijanskog prvenstva. Trenutno je drugi iza sjajnog Napolija, ali još uvijek nema poraz. Danas mu u goste stiže raspoloženi Lazio, koji je slavio u njihovu zadnjem međusobnom dvoboju.

Lazijali su ove sezone izgubili jedino od Napolija, a pred susret s Juveom dali su Sassuolu šest komada. Utakmicu prije Veroni su dali tri. Nedostaju im Felipe Anderson i Dušan Basta, ali i bez njih imaju solidnu momčad. Kod Juventusa sigurno neće igrati Howedes.

Dinamo - Osijek

Vrijeme: 19 sati
Program: Arena Sport 3
Najava: Kad je Arijan Ademi posljednji put igrao  za Dinamo, nadmetali su se u Ligi prvaka protiv velikana Arsenala i Bayerna. Posljednju utakmicu prije suspenzije zbog dopinga veznjak 'modrih' odigrao je 3. listopada 2015. godine u remiju kod Intera u Zaprešiću. Danas bi nakon više od dvije godine trebao odigrati prvu utakmicu. U goste stiže Osijek. Osječani su nakon šokantnog poraza od Cibalije nanizali četiri utakmice bez poraza. Imaju po dvije pobjede i remija i danas se nadaju da bi mogli otkinuti barem bod lideru prvenstva. Za Dinamo je novi ugovor potpisao Leonardo Sigali tako da je atmosfera prilično pozitivna, a nakon remija s Istrom Cibalija je primila pet komada. Dinamo je danas favorit na Maksimiru, a Osijek je zadnji put u Zagrebu slavio 10. rujna 2016.

Roma - Napoli

Vrijeme: 20.45 sati
Program: Arena Sport 4
Najava: Ako netko može uzeti naslov Juventusu onda je to Napoli. A večeras ćemo vidjeti od čega su Napolitanci satkani i jesu li uistinu taj kalibar. Idu u goste Romi, koja je u zadnjoj utakmici slomila Milan 2-0. Roma je promijenila trenera i na klupu dovela Eusebija di Francesca pa je trebalo malo vremena da se momčad uigra. No, čini se kako je sve sjelo na svoje mjesto i Napoli će večeras imati najveći ispit do sada.

Momčad Maurizija Sarrija je u sjajnoj formi. Ima sedam pobjeda u isto toliko utakmica, a u tom periodu dala je 25 golova. Trojac Insigne, Mertens i Callejon rešetaju kog stignu dok će u Romi oči biti uprte u Edina Džeku, koji je u šest utakmica dao sedam golova.

Ova utakmica mogla bi postati i povijesna ako Marek Hamšik zabije gol. Kapetan Napolija mogao bi se izjednačiti na vrhu najboljih strijelaca u povijesti Napolija s legendarnim Maradonom.

Atletico - Barcelona

Vrijeme: 20.45 sati
Program: Sport Klub 1
Najava: Za kraj ove nogometne subote čeka vas poslastica osmog kola La Lige. Prvi dvoboj "ponosa Katalonije" nakon referenduma o neovisnosti donosi susret protiv momčadi iz mrskog im glavnog grada - Atletico Madrida. Iako je prošlo tek sedam kola, Barca već bježi pet bodova najbližem pratitelju.

Bit će ovo prvo gostovanje Barcelone na novom stadionu Atletica Wandi Metropolitano, a zgodan podatak je da novi trener Barce nikad nije dobio Diega Simeonea.

Hoće li imati sreće večeras ostaje vidjeti. Atletico je zadnju ligašku utakmicu kod kuće izgubio u travnju, a ove sezone još nema poraz, isto kao i Barcelona. Eventualnom pobjedom približio bi se Barceloni na samo tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao