To je to što me zanima!

Adios Diego: Maradona nije htio izdati svoje ljude

Argentinski savez namjeravao je promijeniti ljude iz stručnog stožera Diega Maradone. No "Mali zeleni" za to nije htio niti čuti i otišao je s klupe
Vidi originalni članak

Dugo je u ponedjeljak Maradona razgovarao s predsjednikom saveza Juliom Grandonom. Na stolu je bio novi, četverogodišnji ugovor. Ispred zgrade saveza stotine navijača i bijelo-plave zastave. Došli su podržati čovjeka koji je Argentinu 1986. odveo na krov svijeta.
- Na žalost, nismo se dogovorili. Maradona više nije izbornik Argentine - rekao je Grandone te otkrio gdje je zapelo:
- Htjeli smo promijeniti neke ljude iz stručnog stožera, no Diego nije htio niti čuti. Sve je naše prijedloge odbio...
Dvojica koja su trebala napusiti stožer navodno su asistent Alejandro Mancuso, inače Maradonin najbolji prijatelj, te Oscar Ruggeri. Diegov suigrač iz generacije koja je 1986. godine postala prvak svijeta bio je pomoćnik zadužen za igru obrane, koja je protiv Njemačke na Mundialu puštala na sve strane. Maradona nije htio ni čuti. Puno prije pregovora javno je poručio:
- Ako mi dirnu bilo koga, makar to bio i oružar, odlazim! Te ljude ja sam odabrao. Tko ne vjeruje u njih, ne vjeruje ni meni...
Tvrdoglav kao što jest, ustrajao je na svojim ljudima do zadnje runde pregovora. Na kraju se ustao i napustio zgradu. Uzalud su najžešći navijači skandirali njegovo ime, Maradona više nije izbornik Argentine.
U malo više od godinu dana, koliko je vodio “albiceleste”, u reprezentaciju je pozvao više od stotinu igrača. Tvrdoglavo je odbio na SP povesti Zanettija i Cambiassa, koji su s Interom upravo postali prvaci Europe, a Diega Milita “zabetonirao” je na klupi.
Sve nelogične poteze, a posebno forsiranje anonimnog Otamendija na desnom boku, platio je u četvrtfinalu protiv Njemačke. Momčad privremeno preuzima malo poznati Sergio Batista. Aktualni izbornik mlade argentinske reprezentacije također je Maradonin suigrač i prvak svijeta 1986. Vodit će momčad u prijateljskoj utakmici protiv Irske u Dublinu idućeg mjeseca, a pravi Diegov nasljednik trebao bi preuzeti Messija i društvo uoči prijateljske utakmice sa Španjolskom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • leo_cernik 28.07.2010.

    maradoni svaka čast ko igraču, al nije on za trenera

  • 28.07.2010.

    nemože svaki nogometaš biti trener treba nešto i u glavi imati ne samo u nogama..

Komentiraj...
Vidi sve komentare