To je to što me zanima!

Afrička 'šljiva': Visok je 2.03 i kapetan je voljene Mauritanije

Abdoul Ba igra za Auxerre u francuskoj Drugoj ligi. Rođen je u Senegalu, ali zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju kojoj je sad kapetan na Afričkom kupu nacija. Nogometaš visok 2,03 m
Vidi originalni članak

Afrički kup nacija igra se preko šest desetljeća, dosada ih je odigrano 30, u Egiptu upravo traje 31. izdanje, a po prvi puta na Afričkom kupu nacija igra i - Mauritanija.

Ovo je daklo povijesno ljeto za nogometnu Mauritaniju. U prvom su kolu popili četiri komada od Malija, ali i zabili svoj prvi gol ikad na prvenstvu 'crnog kontinenta':

Autsajderi su skupini sa Malijem, Angolom i Tunisom, ali to ih puno ne brine. Oni su samim plasmanom na Afrički kup nacija napravili svoje čudo za sva vremena.

Svejedno, Mauritanija je, ne samo zbog debija među afričkim nogometnim velesilama, često u interesu javnosti. A to krene čim ljudi na njihovim utakmicama na centru vide suce i kapetane...

Abdoul Ba je ovaj desno na slici. Ima 25 godina, igra za Auxerre u francuskoj Drugoj ligi. Rođen je u Senegalu, ali zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju kojoj je sad kapetan na njihovom povijesnom, prvom Afričkom kupu nacija.

Kapetan Mauritanije je nogometaš visok 2 metra i 3 centimetra. Dva centimetra viši od Kawhija Leonarda, jednako visok k'o LeBron.. 12 centimetara više od Stepha Curryja!

Abdoul Ba nije neka klasa, ali Mauritaniji je i predobar. Rođen je u Senegalu, zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju.

Igra stopera pa na dresu nosi 'peticu', a nekad mu glava... Ostane iznad kadra:

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Simpson_3 27.06.2019.

    Vauuu

  • stipo1304 27.06.2019.

    pa i peter crouch je te visine

  • Exterminator 27.06.2019.

    Ovaj bi kod nas mogao dobit posao u nekoj šoder jami ili na plantaži da bere jabuke

Komentiraj...
Vidi sve komentare