Obavijesti

Sport

Komentari 19

Afrička 'šljiva': Visok je 2.03 i kapetan je voljene Mauritanije

Afrička 'šljiva': Visok je 2.03 i kapetan je voljene Mauritanije
4

Abdoul Ba igra za Auxerre u francuskoj Drugoj ligi. Rođen je u Senegalu, ali zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju kojoj je sad kapetan na Afričkom kupu nacija. Nogometaš visok 2,03 m

VIDEO

Afrički kup nacija igra se preko šest desetljeća, dosada ih je odigrano 30, u Egiptu upravo traje 31. izdanje, a po prvi puta na Afričkom kupu nacija igra i - Mauritanija.

Ovo je daklo povijesno ljeto za nogometnu Mauritaniju. U prvom su kolu popili četiri komada od Malija, ali i zabili svoj prvi gol ikad na prvenstvu 'crnog kontinenta':

Autsajderi su skupini sa Malijem, Angolom i Tunisom, ali to ih puno ne brine. Oni su samim plasmanom na Afrički kup nacija napravili svoje čudo za sva vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svejedno, Mauritanija je, ne samo zbog debija među afričkim nogometnim velesilama, često u interesu javnosti. A to krene čim ljudi na njihovim utakmicama na centru vide suce i kapetane...

Abdoul Ba je ovaj desno na slici. Ima 25 godina, igra za Auxerre u francuskoj Drugoj ligi. Rođen je u Senegalu, ali zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju kojoj je sad kapetan na njihovom povijesnom, prvom Afričkom kupu nacija.

Kapetan Mauritanije je nogometaš visok 2 metra i 3 centimetra. Dva centimetra viši od Kawhija Leonarda, jednako visok k'o LeBron.. 12 centimetara više od Stepha Curryja!

Abdoul Ba nije neka klasa, ali Mauritaniji je i predobar. Rođen je u Senegalu, zbog podrijetla je odlučio igrati za Mauritaniju.

2019 Africa Cup of Nations · Mali vs Mauritania

Igra stopera pa na dresu nosi 'peticu', a nekad mu glava... Ostane iznad kadra:

2019 Africa Cup of Nations · Mali vs Mauritania
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu