To je to što me zanima!

Agramovci pokupili 17 medalja i postali ekipni državni prvaci

Atletski klub Agram iz Zagreba osvojio je 17 medalja u hodanju i pet u trčanju, što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Seniorski prvaci Hrvatske postali su Bruno Erent, Ivana Renić, Matea Parlov i Dino Bošnjak
Vidi originalni članak

U Zadru je protekli vikend održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10.000 m u hodanju i trčanju na stazi. U  mlađim kategorijama hodalo se i trčalo na kraćim dionicama.

Seniorski prvak Hrvatske u hodanju na 10.000 m je Bruno Erent iz Agrama, dok je od sedmorice natjecatelja Berislav Devčić iz MK Velika Gorica diskvalificiran. Hodačka natjecanja obilježilo je izuzetno strogo suđenje. Devčić je, pokušavajući držati priključak s vodećima i ostanak u borbi za 2./3. mjesto, brzo “zaradio” opomene zbog savijanja koljena, kasnije i kaznenu minutu mirovanja, a na kraju i diskvalifikaciju.  

Od ove godine, nakon 3. dobivenog kartona za istu pogrešku, natjecatelj odslužuje vremensku kaznu u posebnom prostoru, a sljedeći karton znači diskvalifikaciju. 

Juniori i seniorke su hodali na 5000 m. Novi juniorski državni prvaci su Bruno Rožman i Eli Pevec, a seniorska prvakinja je Ivana Renić, svi iz Agrama.

Mlađi juniori i kadeti morali su proći 3000 m. Ponovno su titule ponijeli Agramovci. Najbolja mlađa juniorka bila je Marina Lukač, dok su kadetski prvaci postali Krešimir Hartl i Mia Pećina - Zorko. 

Istoga dana trčalo se na 10.000 m. Državna juniorska prvakinja je Sandra Šrut (Agram), a seniorska Matea Parlov (Svetice). Najbolji junior je Tomislav Novosel (Dinamo-Zrinjevac), a seniorski prvak Hrvatske je Dino Bošnjak (Velika Gorica).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare