To je to što me zanima!

Ah, taj Salzburg: Rog i društvo idu po prekid negativnog niza...

NEUGODAN NIZ 'MODRIH' Vrijeme je za skidanje skalpa Salzburgu. Dinamo ih nikad nije pobijedio u pet njihovih međusobnih službenih dvoboja
Vidi originalni članak

Poslije prvog susreta odigranog u Maksimiru, bolji je dojam ostavila gostujuća momčad iz Salzburga. Austrijski je prvak imao vodstvo 0-1, no Dinamo se spasio golom Marka Roga iz penala. Završilo je 1-1, stoga možemo citirati Baku Sliškovića i slavnu izjavu - rezultat iz open.

Večeras je upitan nastup najboljeg igrača i kapetana Jonathana Soriana koji u Zagrebu nije bio u najboljem izdanju. Ipak, Austrijanci se nadaju svom prvom ulasku u skupine Lige prvaka u povijesti. Momčad Oscara Garcije svjesna je prilike, kao i sam trener:

- Nećemo igrati na 0:0 jer uvijek želim da moja momčad pobijedi, ali naravno da je u 90 minuta sve moguće. Moja momčad sa sobom uvijek nosi pobjednički mentalitet, pa se to neće promijeniti ni protiv Dinama u uzvratu - smatra Španjolac.

S druge strane, iz Maksimira smatraju da nije katastrofa ukoliko ne prođu, ali da bi to bio neuspjeh u svakom slučaju.

- Nema tragedije, nogomet će se igrati i ako ne bude Lige prvaka. Bit će to sportski neuspjeh, ali ne tragedija. Premda, mi u ovom trenutku uopće ne razmišljamo o Europskoj ligi, usredotočeni smo samo na Ligu prvaka i sigurni smo da možemo doći do nje. Tako je predočeno i igračima i do utakmice ću ih još dodatno psihološki pripremiti da bismo izgledali kvalitetno, dobro i goropadno i da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Zlatko Kranjčar uoči utakmice.

Dinamovce je i uzdrmala vijest kako prvi golman Eduardo Carvalho, odnosno najbolji klupski igrač Marko Rog odlaze iz redova aktualnog prvaka Hrvatske. Potvrdio je to jučer i sam trener Kranjčar. No, večeras igraju jer pred 'modrima' je utakmica sezone.

A i vrijeme je za skidanje skalpa Salzburgu. Dinamo ih nikad nije pobijedio u pet njihovih međusobnih službenih dvoboja.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2009./2010. prva utakmica u Red Bull Areni završena je 1-1, da bi Austrijanci slavili na Maksimiru pobjedu 1-2 u režiji Dušana Šventa.

Pet godina poslije susreli su se u skupinama Europske lige gdje je Dinamo teško stradao. Prvo ih je nokautirao Brazilac Alan u Austriji (4-2) da bi u Maksimiru 'plavi' pretrpili jedan od najtežih poraza uopće u svojoj povijesti. Bilo je 1-5 tog, za Dinamo crnog, 6. studenog 2014.

Večerašnja utakmica savršena je podloga za prekidanje neugodne tradicije.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • kiki2904 24.08.2016.

    Link za sve koji trebaju prijenos: http://bit.ly/2bWjbsS

  • razumni...not 24.08.2016.

    Samo odigrajte hrabro a ne ko npr naši rukometaši,samo hrabro i nitko nece zamjerit ako i izgubite,borbeno i ajmo u LP

  • 24.08.2016.

    Nisam neki veliki optimista. Čak mi se i čini da bi ljudi u klubu rađe igrali euroligu jer ovu sezonu gledaju kao na sezonu obnove momčadi za slijedećih nekoliko godina gdje bi prije svega mladi igrači trebali dobiti šansu. A za to bi euroliga bia idealna

Komentiraj...
Vidi sve komentare