To je to što me zanima!

Alkmaar potopio 'bile' u finalu Lige mladih, Hajduk bez trofeja

Nepotrebno su primili gol pred sam kraj prvog poluvremena, a u nastavku nisu uspjeli juniori Hajduka zaprijetiti mladim kolegama iz AZ Alkmaara. Nizozemci su zasluženo uzeli trofej juniorske Lige prvaka
Vidi originalni članak

Mladi nogometaši Hajduka poraženi su finalnom dvoboju juniorske UEFA lige prvaka u Ženevi od nizozemskog AZ Alkmaara s 5-0 (1-0). Golove su za AZ zabili Ganac Jayden Addai (45' pen), Ernest Poku (70', 76') i Mex Meerdink (79', 87').

Od prve minute inicijativu su preuzeli nizozemski nogometaši, a iako gotovo do kraja prvog dijela nisu mogli zabiti, nepotreban je prekršaj napravio mladi Luka Vušković i tako omogućio prednost Nizozemcima na odmoru. Bio je blizu Borna Buljan na udarac Addaija, ali nije uspio obraniti. U nastavku su Nizozemci i dalje napadali, imali su nekoliko pokušaja nogometaši Hajduka preko Vrcića Pukštasa, ali nisu uspjeli zabiti. Do kraja su još primili četiri gola, a u igru je ušao na poluvremenu i Mex Meerdink te pokazao zašto igra za seniorsku momčad Alkmaara te kako je najbolji igrač kluba u juniorskoj konkurenciji. 

TRENUTAK NEPAŽNJE VIDEO Zašto, Luka? Pogledajte penal koji je skrivio Vušković. Debakl bijelih u drugom dijelu

Unatoč porazu, Hajdukovi juniori prva su nogometna momčad iz Hrvatske koja je igrala finale jednog UEFA-natjecanja. Dinamo je 1967. godine osvojio Kup velesajamskih gradova, ali to natjecanje tada nije bilo pod ingerencijom UEFE. AZ je do finala stigao preko Shamrock Roversa, Crvene zvezde, Eintracht Frankfurta, Barcelone, Real Madrida i Sportinga, a Hajduk preko preko Gabale, Apolonije, Šahtara, Manchester Cityja, Borussije Dortmund i Milana.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Hajduka u Ženevi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvoboj je privukao oko 12 tisuća gledatelja, od kojih je sedam tisuća navijalo za Hajduk. Utakmicu je gledao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i mnogi drugi uglednici.

Hajduk je bio deseti klub u finalu Lige prvaka mladih. UEFA je ovo natjecanje pokrenula 2013. godine, a ogled juniora Hajduka i AZ-a bio će deveti finale. U sezoni 2020./21. završnica nije odigrana zbog restrikcija vezanih uz koronavirus. Benfica i Chelsea čak su četiri puta igrali finale, Barcelona i Red Bull Salzburg po dva, a jednom su finale igrali Šahtar, PSG, Porto i Real Madrid. Chelsea i Barcelona osvojili su dvaput, dok su jedan put trofej podignuli Benfica, RB Salzburg, Porto, Real Madrid i AZ.

Idi na 24sata

Komentari 679

  • Crni_petar 25.04.2023.

    50 članaka samo danas vezano za neke klince, ma bravo samo daj. netko se i veseli tudjem porazu, treba i te ljude malo cijeniti. ja sam od sreće poljubio susjeda u...u nakon 5og gola a nigdje članka o tome

  • dahvaul 24.04.2023.

    I dobro da su popušili pa ne bismo cijele godine mogli živjeti od prenapuhavanja bilih.Juniori im u finalu a tu se po deset tekstova piše o njima kaj da su u finalu prave lige prvaka.

  • 24.04.2023.

    Citam komentare i mene je sramota sto smo kao ljudi pali tako nisko kaj vrijedamo djecu od 15-18 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare