To je to što me zanima!

Ako su mogli Vatreni, možda ipak nekako možemo i svi mi

Točno to što nam je trebalo je taj Dalić. Ako su mogli Vatreni, k’vragu, možda onda ipak možemo i mi. Možda je ovo ipak zemlja u kojoj se isplati ostati. I za nju se boriti
Vidi originalni članak

Na dan ‘utakmice svih utakmica’ Ban je osvanuo zaogrnut u plašt s našim kockicama. U vražju mater, mislim se, ptice kao da glasnije cvrkuću i jutra su odjednom nekako ljepša. Pivo ljepše klizi, to je evidentno, trošimo kao da je Božić, pa i više. Kriza? Daj molim te, koja kriza?

Uhvatiš sam sebe kako pjevušiš ‘Ona je ljubav koja ne može proć’ na putu do posla, umoran si nekako od silnih obaveza, ali opet nisi... Sve je lakše, ljepše nakon ovih 30 i kusur dana u Rusiji. I Grdović je opet ‘in’...

Ako ste vidjeli priču o Luki Modriću kojeg su slučajno ulovili u kadru snimajući dokumentarac o vukovima na Velebitu, sve vam je jasno. Čekaj malo, taj sitni dječak u pet brojeva prevelikoj jakni koji je čuvao koze od vukova postao je najbolji nogometaš svijeta?! Nevjerojatna je to bajka, Hrvatska je ‘Pepeljuga’ svjetskog nogometa za koju su počeli navijati apsolutno svi osim onih protiv kojih igramo.

Godinama, možda čak i desetljećima nije bilo ovako.

Hrvatski barjaci na balkonima, zastavice na autima, haljine, kape, majice...

K’vragu, čak je i susjedov pas odjeven u kockice. Vidio sam negdje kako je i neka ‘food blogerica’ pripremila poseban namaz na crveno-bijele kockice.

I što je najbolje od svega, to čudo se dogodi kad smo već bili ‘klekli’. Pa 10 posto države naprosto je diglo ruke i odselilo bilo kamo, nisu više vidjeli nikakvog smisla ostati i zabijati se glavom o zid. Pokušavali su pokušavali godinama i na koncu se jednostavno predali. Otišli.

I tu dolazimo do ključnog detalja. Zlatko Dalić, kad je bio došao za izbornika, dobio je ugovor na ‘jednu utakmicu’. Znate kolike su šanse da bi ostao da nije dobio Ukrajinu u gostima pa Grke u play-offu? Nikakve. Nula...

Nismo ga dočekali lovorikama kao neke druge, nismo ga uzimali za ozbiljno, mi novinari raspitivali smo se okolo je li on ipak Mamićev čovjek i kako bi uopće izbornik mogao postati netko tko to nije... Ma ni ugovor nikakav nije imao, radio je čovjek na ‘đemdo’.

- Meni ne treba ugovor. Želim pokazati da se može i drukčije. Ne želim biti na neki način ‘uhljeb’. Ima vremena razgovarati o ugovoru nakon što napravim posao. Ako napravim posao - rekao je Dalić tada i prilično nas začudio.

U nas je oduvijek bilo ‘normalno’ da trener dođe, dobije šup-kartu i ode s velikom otpremninom. Plus ‘rikverc’.

Dalić to nije napravio. Tvrdoglavo je stavio glavu na panj i rekao: Evo, dajte mi šansu. Ako je ne iskoristim, idem sam. I iskoristio je svoju priliku. Zapravo nije je iskoristio nego je zgrabio ‘bika za rogove’ i uspio protiv svih prognoza.

Točno to što nam je trebalo je taj Dalić. Ako su mogli Vatreni, k’vragu, možda onda ipak možemo i mi. Možda je ovo ipak zemlja u kojoj se isplati ostati. I za nju se boriti.

VIDI OVO! Koliko si dobro pratio FINALE SP-a u Rusiji?

Idi na 24sata

Komentari 45

  • MirsadAjkić 17.07.2018.

    Još kad nas ne bi politika razdvajala i kad bi se riješili birokracije gdje bi nam bio kraj. Htjeli ili ne htjeli ne možemo a da ne spomenemo svakodnevnu lošu trakavicu a sportašima svih sportova vatrogascima ostalim hitnim službama pilotima svaka čast na njihovim uspijesima požrtvornosti i poštenom radu

  • Josip Joe Milovich 16.07.2018.

    Ništa od toga. Dok se god naslikavate po avionima sa Plenkovićem, Njonjom, Sanaderom i sličnim izdajnicima umjesto da ih izbacite van bez padobrana biti će jedno veliko NIŠTA od ove države. Eto sad je svjetsko završilo, malo smo se zabavili i razveselili, a sad natrag na eures tražiti poslove po Islandu i Norveškoj jer ovdje života više nema.

  • samo_pozitiva 16.07.2018.

    Samo SVI ZAJEDNO I SLOŽNO možemo uspjeti! Ovi momci su nam to upravo pokazali... Hvala im na svemu i bodriti ću ih i dalje da nam ovakve stvari pružaju svake dvije godine!

Komentiraj...
Vidi sve komentare