To je to što me zanima!

Alarm na Poljudu: Testovi igrača hitno idu u Zagreb, sumnjaju na zarazu britanskim sojem korone

Brisevi igrača Hajduka i članova stručnog stožera bit će poslani u Zagreb na sekvenciranje kako bi se saznalo radi li se o 'britancu', a zatim će se s obzirom na rezultate razgovarati o daljnjim postupcima
Vidi originalni članak

Nakon dodatnih testiranja u splitskom je Hajduku utvrđeno kako je zaraženo 12 igrača i osam članova stožera. Oni koji nisu preboljeli koronu su poslani u samoizolaciju, a odgođen je i prvenstveni susret sa Slaven Belupom. Osim toga, 'upaljen je i alarm' kod splitskih epidemiologa jer se virus brzo raširio po poljudskoj svlačionici. 

KORONA POHARALA HAJDUK Na Poljudu je još 20 zaraženih, odgađa se derbi s Dinamom

Sumnja se na zarazu britanskim sojem korona virusa, pišu Sportske novosti. Tako će u ponedjeljak ujutro poslati u Zagreb na sekvenciranje brisove hajdukovaca jer se običnim PCR testom to ne može utvrditi. Takav test samo pokazuje je li riječ o koroni, ali i ne je li riječ o 'mutiranom virusu'. 

S obzirom na epidemiološke mjere koje je propisala UEFA, ovako masovno zaražavanje nije očekivano u jednom klubu. Kako kažu splitski epidemiolozi, nitko od zaraženi nije bio u inozemstvu da dođe u kontakt s britanskim sojem virusa, ali postoji mogućnost da je netko od igrača ili članova stručnog stožera 'pokupio' mutirani virus i prenio ga po svlačionici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon sekvenciranja bit će poznato radi li se o 'mutantu' ili ne, a Hajduk će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače.

ODGAĐA SE I DERBI? Korona na Poljudu: Nema ni utakmica ni proslave rođendana

Neslužbeno saznajemo kako nitko od zaraženih nije razvio teže simptome, uglavnom je riječ o povišenoj temperaturi, kašlju i glavoboljama, no u narednih 10 dana obustavljene su sve aktivnosti.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • GOOLMAN 15.02.2021.

    HAJDUKOVCI ZELIM VAM BRZ OPORAVAK

  • Matej2q4you 15.02.2021.

    Moj Bože tamo ubiju čovjeka zbog 200 kuna a ovi jadovani primaju milijune a ne bi im dao da igraju za Svinjarevce

  • Baljak47 15.02.2021.

    Britanski ili ovo mi je teško reći, jer bi bilo užas "Opatijsko/Riječki soj"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare