To je to što me zanima!

Američki golman zamijenit će kacigu jer propagira rat

Američki hokejaški golman natpisom na kacigi pruža podršku američkoj vojsci, a njegov kolega iz reprezentacije reklamira proizvođača piva...
Vidi originalni članak

Bilo kakvoj političkoj propagandi nije mjesto na Olimpijskim igrama i Jonathan Quick mora s kacige skinuti naljepnicu sa sloganom 'Podržite naše trupe', priopćili su organizatori Olimpijskih igara u Vancouveru. John Quick je golman američke hokejaške reprezentacije i svojom je naljepnicom na kacigi pružao podršku američkoj vojsci na bojištima u Iraku i Afganistanu te je samim time podržao ratove u kojima se bori američka vojska. Spornu poruku na kacigi primijetili su dužnosnici Međunarodnog hokejaškog saveza tijekom treninga. Odmah su ga prijavili, a MOO je hitro reagirao priopćenjem.
- Ne želimo raspravljati o tome, ipak su ovo Olimpijske igre. No smatramo da poruka podrške američkim trupama nije politička, nego moralna podrška - rekao je glasnogovornik Američkog olimpijskog odbora Bob Condron.
No Quick nije jedini hokejaš koji mora skidati naljepnicu s kacige. Njegov kolega iz reprezentacije Ryan Miller na svojoj kacigi ima natpis 'Miller Time', a organizatori tvrde da se, iako nema veze s politikom, može povezati s imenom poznatog proizvođača piva.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • marin.0202 16.02.2010.

    U americi je to normalo nacionalna svjest u Hrvatskoj si odmah Ustasa

  • crnilabud 16.02.2010.

    ...pa oni samo američkim pogledom propagiraju rat,drugime i netrebaju!

  • shota98 16.02.2010.

    against modern hockey!! hahaah

Komentiraj...
Vidi sve komentare