To je to što me zanima!

Američki tajkun želi kupiti Chelsea: Podržao ga i Terry

Larry visoko kotira u globalnoj svjetskoj sportskoj zajednici i ima iskustva u upravljanju klubovima. Njegove dugoročne perspektive i stručnost su ogroman dodatak našoj skupini, rekao je Pagliuca
Vidi originalni članak

Američki investitor Stephen Pagliuca objavio je kako su se njegovu ponudu za kupovinu engleskog nogometnog prvoligaša Chelseaja podržali i Larry Tanenbaum, većinski vlasnik tri profesionalna sportska kluba iz Toronta, te "True Blue Consortium" u kojemu je uz navijače Chelseaja i legendarni kapetan kluba John Terry.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tanenbaum je vlasnik tvrtke Maple Leaf Sports and Entertainment (MLSE), koja u svom vlasništvu ima NHL hokejaški klub Toronto Maple Leaf, NBA košarkaški klub Toronto Raptorse te nogometnu MLS momčad Toronto FC, a prema Pagliucinim riječima postao je i "su-menadžerski partner" u njegovoj kandidaturi.

- Larry visoko kotira u globalnoj svjetskoj sportskoj zajednici i ima iskustva u upravljanju klubovima. Njegove dugoročne perspektive i stručnost su ogroman dodatak našoj skupini. Također, izražavamo dobrodošlicu 'True Vlue Consortiumu' te mu izražavamo zahvalnost na podršci jer to je organizacija koja je fokusirana na zastupanje interesa navijača -  kazao je Pagliuca.

Nakon ruskog napada na Ukrajinu dosadašnji vlasnik Chelseaja Roman Abramovič objavo je kako prodaje klub, no zbog njegove povezanosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom klubu sa Stamford Bridgea nametnuta je prisilna uprava britanske vlade dok se ne pronađe novi vlasnik.

Uz Pagliucu, suvlasnika Boston Celticsa koji je od veljače i vlasnik 55 posto dionica talijanskog prvoligaša Atalante, Tanenbauma i "True Blue Consortium", ponudu podržavaju i bivši izvršni direktor Disneya Bob Iger, suosnivač Facebooka Eduardo Saverin, suvlasnik Golden State Warriorsa Peter Guber, Los Angeles Dodgersi i Los Angeles Football Club.

Za kupovinu Chelseaja zainteresirana je i obitelj Ricketts, koja je vlasnik profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, a i konzorcij kojega predvode bivši predsjednik Liverpoola Martin Broughton i predsjednik Međunarodnog atletskog saveza (WA) Sebastian Coe.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • domba18 13.04.2022.

    A kome idu pare od prodaje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare