To je to što me zanima!

Američki tenisač suspendiran na 18 mjeseci: Ništa nisam skrivao

Nikad u životu nisam uzeo zabranjenu supstancu. Prihvaćam da su dvije propuštene kontrole moja krivica, ali i dalje tvrdim da nisam kriv za propušteni test 4. lipnja 2022., napisao je Brooksby
Vidi originalni članak

Američki tenisač Jenson Brooksby (22) suspendiran je na 18 mjeseci, nakon što je neovisni sud utvrdio da je u posljednjih 12 mjeseci triput propustio dopinšku kontrolu.

Naime, prema antidopinškom pravilniku, sportaš može biti kažnjen i bez pozitivnog testa ako se u tri navrata ne može utvrditi gdje se on nalazi.

U DVA SETA Španjolac izbacio Prižimića u kvalifikacijama za ATP Beč

"Nikad u životu nisam uzeo zabranjenu supstancu. Bio sam otvoren i iskren s ITIA-om (International Tennis Integrity Agency) u cijelom slučaju. Razumijem da je moja odgovornost i naučit ću iz ovoga", napisao je Amerikanac na društvenim mrežama.

"Prihvaćam da su dvije propuštene kontrole moja krivica, ali i dalje tvrdim da nisam kriv za propušteni test 4. lipnja 2022.

IZNENAĐENJA U ŠANGAJU Tko je to očekivao? Ovo su četiri polufinalista važnog turnira u Kini. Đoković nije ni doputovao

Kako kaže, nije znao da ga traži službenik antidopinške kontrole. Mobitel mu je navodno bio na "bešumnom", a nitko ga nije zvao na telefon hotelske sobe.

- Bio sam budan i nisam imao ništa skrivati - dodao je Brooksby te najavio žalbu za koju ima tri tjedna.

Kako god, Amerikanac je u srpnju prihvatio privremenu suspenziju tako da će njegova zabrana završiti u siječnju 2025.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare