To je to što me zanima!

Amerikanci ili Španjolci čekaju nas u Riju: Ždrijeb već danas...

Olimpijski turnir u Riju počinje za manje od mjesec dana, a Hrvatska bi danas trebala saznati svoje protivnike u skupinama kojima se trebaju priključiti kvalifikanti s triju turnira
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija na svojim će četvrtim Olimpijskim igrama od samostalnosti (srebro 1992., četvrtfinale 1996. i 2008.) zaigrati u jednoj od dvije ranije ždrijebane skupine za turnir koji se u Riju održava od 6. do 21. kolovoza.

U skupini A nalaze se svjetski prvaci Sjedinjene Američke Države, južnoamerički prvak Venezuela, azijski prvak Kina i prvak Oceanije Australija, a u skupini B južnoamerički doprvak Argentina, europski prvak Španjolska, domaćin Brazil, europski doprvak Litva i afrički prvak Nigerija.

Skupini A pridružit će se dva od tri pobjednika kvalifikacijskih turnira (Srbija, Hrvatska, Francuska), a skupini B preostali pobjednik. Hrvatska, dakle, može ući u obje skupine, a na papiru se ona s Argentincima, Španjolcima i Litavcima svakako čini teža.

Preostali dio ždrijeba skupina održat će se već u subotu. Posljednje mjesto u Riju izborila je Francuska koja je na kvalifikacijskom turniru u Manili na Filipinima u finalu pobijedila Kanadu 84-73.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • uvijek vjerni19 10.07.2016.

    "Žreb za košarkaški turnir u Riju već je obavljen, ali u slučaju da se Francuska kvalifikuje, to znači da bi trebalo smestiti tri evropske reprezentacije u dve grupe. Upravo zbog toga će žreb odlučiti konačne sastave grupa." To piše na srpskom SK.

  • sapac237 10.07.2016.

    A zdrijeb je vec odrzan u skupini b smo

  • uvijek vjerni19 10.07.2016.

    Radije u skupinu A.

Komentiraj...
Vidi sve komentare