To je to što me zanima!

Amerikanci pod pauzom tražili Srbiju na karti, dodali i Kosovo

Američka televizija NBC u poluvremenu finala košarke između SAD-a i Srbije odlučila je educirati gledatelje i pokazati im gdje je Srbija. No objavili su staru kartu...
Vidi originalni članak

Finale košarkaškog turnira u Rio de Janeiru bilo je zanimljivo desetak minuta, dok su se još Srbi držali. Možda je našim susjedima netko preveo neke od naslova srpskih portala uoči finala kao onaj "Dajte Amere da se igramo".

Amerikanci su bili ti koji su se igrali. Nakon prve četvrtine Durant i društvo ubacili su u višu brzinu i prednost je nezaustavljivo rasla. Bilo je 20, 30 pa i 40 koševa razlike. Završilo je 96-66 za SAD, ali pitanje je što bi bilo da Amerikanci nisu stali na kočnicu.

Neovisnu državu vratili pod okrilje Srbije

Zanimljivo je bilo i na poluvremenu kad je američka televizija NBC odlučila educirati gledatelje i pokazati im gdje se nalazi Srbija, no na kraju se osramotila jer je prikazala kartu na kojoj je Kosovo u sastavu Srbije. 

Srbija i dalje svojata svoju bivšu pokrajinu koja je međunarodno priznata zemlja i koja se u Rio de Janeiru natjecala prvi put u povijesti. Zanimljivo, baš je SAD među prvima priznao Kosovo 2008. godine.

Iz srpskog vrha stiglo je i naređenje da svi srpski sportaši siđu s postolja ukoliko se na dodjeli medalja nađu s predstavnicima Kosova.

To se u Riju nije dogodilo.

Kosovo je na prvim Olimpijskim igrama u povijesti osvojilo zlatnu medalju u judu. Majlinda Keljmendi postala je olimpijska pobjednica u kategoriji do 52 kilograma.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • bbbbbrrrrr 23.08.2016.

    Normalno da ne znaju gdje se nalazi ta šumadija, najruznija zemlja na svijetu, nitko ni ne prica o njoj da bi mogli znat

  • user8 23.08.2016.

    Od svih Srba najgori su Hrvati...jadnici pojedoste sebi muda.A i vi ste nekad pripadali toj "Velikoj Srbiji"zato psttt!!

  • Jersey 23.08.2016.

    Kad kazem da sam iz Croatia svi blenu ko telci a kad im kazem to je nekad bila Yugoslavia ...svi su culi za nju...Toliko o vasim tri frtalja drzavicama...Yuga je bila nesto a sad ste veliko NIŠTA

Komentiraj...
Vidi sve komentare