To je to što me zanima!

Amerikanka bi mogla imati problema s igrom Petre Martić

Petra je u kvalifikacijama pokazala dobar agresivan tenis uz dosta skraćenih loptica. Upravo su joj skraćene loptice i najveći adut protiv raspoložene Stephens
Vidi originalni članak

Nakon dobrog niza na Wimbledonu, Stephens je u prvom meču u Washingtonu potpuno zakazala. Izgubila je od Olge Puchkove te su stari problemi opet isplivali na vidjelo. Tako je na trenutke izgledala nezainteresirano i nemotivirano. Ipak, u Torontu je pokazala da od ovog dijela sezone očekuje mnogo.

Uspjela je pobijediti dvije agresivne udaračice, Barthel i Mladenović te izboriti nastup protiv Agnieszke Radwanske. Dosta nezgodan stil Poljakinje joj ne odgovara iako je u prethodnim mečevima osvojila set. Ovaj put to nije uspjela kako joj je mnogo vremena trebalo da "uđe" u meč. Nakon meča se osvrnula na njene skraćene loptice riječima:

- Udara mnogo skraćenih loptica. Nakon nekog vremena shvatite kada će to napraviti i to očekujete. U početku je teško dok poslije shvatite da se možete nositi s tim.

Upravo mnogo skraćenih loptica Stephens može očekivati i od Petre Martić. Stephens bi trebala imati i manju prednost na servisu koji kod Hrvatice previše oscilira. S druge pak strane Stephens nije poznata po čvrstim živcima pa bi joj mijenjanje udaraca Martićke moglo razbiti ritam u dosta navrata.

Martić je u prvom kolu kvalifikacija bila na rubu ispadanja. Nakon što je izgubila prvi set, i u drugom je gubila sa 0-3 . Urszula Radwanska je u samo ta tri uvodna gema drugog seta zabila čak šest winnera. Ipak, tada je postala pasivnija i dozvolila Martić da se razigra.

Hrvatica je počela mnogo bolje servirati te je ujedno postala i agresivnija tenisačica. Uspjela je u dosta navrata iznenaditi Poljakinju sa skraćenim lotpicama, ali je uglavnom impresionirala snažnim winnerima. Još je jednom poklonila priliku Radwanskoj pri rezultatu 4-3 sa dvije break loptice, ali je na njenu sreću Poljakinja promašila oba lagana udarca.

Drugo kolo kvalifikacija nije bilo ni približno teško. Iako igra kvalitetan tenis, Torro-Flor je prvenstveno igračica zemljanih podloga kojoj se servis previše bazira na spinu. Martić je to uspjela iskoristiti pa je agresivnim returnom u gotovo svakom gemu dolazila do break prilika. Izgubila je tek tri gema i tako na najbolji način najavila svoje igre u glavnom ždrijebu.

Iako je Stephens Top 20 tenisačica, često njene igre nisu ni približno dobre kao ranking. Prvenstveno se to odnosi na one mečeve u kojima izgubi volju i motiviranost. Suci su se u kvalifikacijama pokazali vrlo loši pa je tako samo u meču Martić i Radwanske bilo preko 7 poništenih odluka. Upravo bi te sitnice, kao i skraćene loptice Petre Martić, mogle izbaciti Stephens iz takta i donijeti prednost na stranu Hrvatice. Ipak, ukoliko Stephens bude na pravoj razini, Martić će se teško nositi sa njenim snažnim udarcima. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare