Obavijesti

Sport

Komentari 0

Amerikanka bi mogla imati problema s igrom Petre Martić

Amerikanka bi mogla imati problema s  igrom Petre Martić
1

Petra je u kvalifikacijama pokazala dobar agresivan tenis uz dosta skraćenih loptica. Upravo su joj skraćene loptice i najveći adut protiv raspoložene Stephens

VIDEO

Nakon dobrog niza na Wimbledonu, Stephens je u prvom meču u Washingtonu potpuno zakazala. Izgubila je od Olge Puchkove te su stari problemi opet isplivali na vidjelo. Tako je na trenutke izgledala nezainteresirano i nemotivirano. Ipak, u Torontu je pokazala da od ovog dijela sezone očekuje mnogo.

Uspjela je pobijediti dvije agresivne udaračice, Barthel i Mladenović te izboriti nastup protiv Agnieszke Radwanske. Dosta nezgodan stil Poljakinje joj ne odgovara iako je u prethodnim mečevima osvojila set. Ovaj put to nije uspjela kako joj je mnogo vremena trebalo da "uđe" u meč. Nakon meča se osvrnula na njene skraćene loptice riječima:

- Udara mnogo skraćenih loptica. Nakon nekog vremena shvatite kada će to napraviti i to očekujete. U početku je teško dok poslije shvatite da se možete nositi s tim.

Upravo mnogo skraćenih loptica Stephens može očekivati i od Petre Martić. Stephens bi trebala imati i manju prednost na servisu koji kod Hrvatice previše oscilira. S druge pak strane Stephens nije poznata po čvrstim živcima pa bi joj mijenjanje udaraca Martićke moglo razbiti ritam u dosta navrata.

Martić je u prvom kolu kvalifikacija bila na rubu ispadanja. Nakon što je izgubila prvi set, i u drugom je gubila sa 0-3 . Urszula Radwanska je u samo ta tri uvodna gema drugog seta zabila čak šest winnera. Ipak, tada je postala pasivnija i dozvolila Martić da se razigra.

Hrvatica je počela mnogo bolje servirati te je ujedno postala i agresivnija tenisačica. Uspjela je u dosta navrata iznenaditi Poljakinju sa skraćenim lotpicama, ali je uglavnom impresionirala snažnim winnerima. Još je jednom poklonila priliku Radwanskoj pri rezultatu 4-3 sa dvije break loptice, ali je na njenu sreću Poljakinja promašila oba lagana udarca.

Drugo kolo kvalifikacija nije bilo ni približno teško. Iako igra kvalitetan tenis, Torro-Flor je prvenstveno igračica zemljanih podloga kojoj se servis previše bazira na spinu. Martić je to uspjela iskoristiti pa je agresivnim returnom u gotovo svakom gemu dolazila do break prilika. Izgubila je tek tri gema i tako na najbolji način najavila svoje igre u glavnom ždrijebu.

Iako je Stephens Top 20 tenisačica, često njene igre nisu ni približno dobre kao ranking. Prvenstveno se to odnosi na one mečeve u kojima izgubi volju i motiviranost. Suci su se u kvalifikacijama pokazali vrlo loši pa je tako samo u meču Martić i Radwanske bilo preko 7 poništenih odluka. Upravo bi te sitnice, kao i skraćene loptice Petre Martić, mogle izbaciti Stephens iz takta i donijeti prednost na stranu Hrvatice. Ipak, ukoliko Stephens bude na pravoj razini, Martić će se teško nositi sa njenim snažnim udarcima. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...