To je to što me zanima!

Analitičar za boks šokirao sve: Tyson uopće nije veliki boksač

Mike Tyson smatran je jednim od najvećih boksača svih vremena, no tako ne misle svi. Najpoznatiji svjetski boksački analitičar Teddy Atlas smatra kako Mike nije veliki boksač...
Vidi originalni članak

Kada čujete riječ boks, veliki Mike Tyson i još veći Muhammad Alli sigurno su među prvim ljudima na koje vas ovaj sport asocira. Alli se smatra jednim od najvećih boksača ikada, a njegova borba protiv Georgea Foremana u legendarnoj Rumble in the Jungle, najvećom borbom u povijesti. Uz bok njemu je Iron Mike, koji je sa samo 20 godina postao najmlađi teškaš koji je osvojio naslove po verzijama WBC, WBA i IBF. No, najpoznatiji svjetski boksački analitičar Teddy Atlas smatra kako Tyson nije veliki boksač.

- Je li Tyson bio jedan od najvećih udarača svih vremena? Je. Je li mogao udarati jednako dobro sa svake strane? Je! Je li on bio boksački Mickey Mankle? Je! Mogao je jednako snažno i dobro udarati s obje ruke, s obje strane. Je li bio sve što sam spomenuo? Je! Je li znao djelovati na protivnika poput Sonnya Listona? Da! Je li bio veliki nokauter poput Joea Lewisa? Je! - rekao je Atlas te šokirao sve:

- Ali, on pored svega toga nije bio veliki boksač!

Renomirani analitičar smatra kako je Mike posjedovao veliki talent, no kada bi mu se suprostavili opasniji protivnici, protiv njih ne bi imao odgovora. Tu misli na Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa, koji su ga pobijedili u mečevima za naslov. 

Tyson je zadnji meč u karijeri odradio 2006. godine izgubivši od Kevina Mcbridea, nakon čega se povukao u mirovinu. Bio je poznat po svome raskalašenom životu i zapaljivom temperamentu, a zbog nomadskog načina života 2003. godine je proglasio bankrot. Naslov svjetskog prvaka obranio je čak devet puta, a ostat će najpoznatiji po sceni iz borbe za naslov protiv Evandera Holyfielda kada ga je zbog nemoći ugrizao za uho. U karijeri je odradio 58 borbi, od čega je zabilježio 50 pobjeda, šest poraza i dva neriješena rezultata.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • bonecrusher 30.09.2018.

    Ali, Rocky Marciano, Foreman, Holyfield, Tyson, Frazier - negdje tim redom

  • bonecrusher 30.09.2018.

    Što se Muhammeda tiče - nije Alli, nego Ali. Mike Tyson nije ugrizao Holyfielda za uho, nego mu je odgrizao komad uha, a onda ga ugrizao i za drugo uho.

  • bonecrusher 30.09.2018.

    Čudi me da ne znate da je Teddy Atlas bivši trener Mike Tysona i čovjek koji je ustvari jedan od onih koji je otkrio Tysona, u početku karijere bili su stalno zajedno i ono najbolje što je znao ulio je u njega upravo Teddy Atlas. On je sa Mikeom počeo raditi nakon Tysonovog izlaska iz maloljetničkog zatvora i to kod Cus D'Amata. Znači njih dvojica se jako dobro poznaju od samog početka Mikeove karijere, a Atlas je trenirao i mnoge druge svjetske prvake i imao je specifičan način motivacije boksača - kad je Moorer bio prvak, u uglu mu je na uho stavio mobitel i rekao da je na njemu njegov sin i da je jako tužan i zabrinut kako mu otac boksa...Teddy ima tanke živce i voli se potući na ringu, u i oko ringa, jednom se na konferenciji unio u lice George Foremanu i izvrijeđao ga je kao nitko, a pokušao se i fizički obračunati, no na njegovu sreću George nije reagirao a Atlasa su maknuli redari....Inače Teddy ima nekih 65 kila i 170 visine....

Komentiraj...
Vidi sve komentare