To je to što me zanima!

Ancelotti: Casemiro odlazi, želi novi izazov. Ja ga razumijem

Institucija Real Madrida u pohodu na pet naslova Lige prvaka napušta bijeli brod. Manchester United pripremio je 60 milijuna eura, a Brazilac se već oprostio sa suigračima
Vidi originalni članak

Član čuvenog Realova trojca u veznom redu, uz Luku Modrića i Tonija Kroosa, napušta "kraljevski klub" nakon devet godina. Casemiro (30) će uskoro dovršiti transfer u Manchester United težak 60 milijuna eura fiksne odštete uz još mogućih deset milijuna kroz bonuse. Čekaju ga četverogodišnji ugovor i bivši suigrači Raphael Varane i Cristiano Ronaldo.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićev peti naslov europskog prvaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Casemiro je dobro shvatio što je Real Madrid, nešto se slično dogodilo meni dok sam bio trener Milana: jako si dobar, ali dođe vrijeme kad želiš probati nešto novo. Jako sam se dobro osjećao u klubu koji mi je bio kao obitelj, ali to je nešto osobno i savršeno to razumijem - rekao je trener Reala Carlo Ancelotti i dodao:

- Imamo šestoricu veznjaka, Modrića, Kroosa, Tchouamenija, Ceballosa, Valverdea, Camavingu. Oni su dovoljni za cijelu sezonu i jako su dobri. Igrači razumiju zašto odlazi i cijeli Real Madrid ima veliko poštovanje prema njemu. Kad Casemiro traži da isproba novi izazov, moramo ga razumjeti. Moramo ga prihvatiti s najvećim poštovanjem i ljubavlju. Na osobnoj razini, kad provodite toliko vremena s tako ljubaznom i profesionalnom osobom, niste sretni, ali prevladava poštovanje.

Što će Real izgubiti s Casemirom, upitali su ga novinari.

- Jako se dobro uklopio s najkvalitetnijim partnerima u veznom redu. Njegova kombinacija s Modrićem i Kroosom bila je jako važna za uspjeh ovog razdoblja Real Madrida. Kad sam saznao da odlazi? Ponekad čujem i čitam glasine, ali ne obraćam pažnju na njih. Ali jučer sam shvatio da bi se to moglo dogoditi. Planovi Reala se ne mijenjaju, borit ćemo se i biti kompetitivni u svim natjecanjima. Siguran sam da ćemo se dobro snaći s Casemirom i bez njega jer svi prepoznaju važnost tog igrača - kazao je Ancelotti.

Rekao je da ga nije pokušao uvjeriti da ostane i da nema povratka jer je čuo njegovu želju za odlaskom. Još ništa nije službeno, no pitanje je trenutka. Casemiro je trenirao posljednji put s momčadi Reala iza podneva i oprostio se sa suigračima.

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • miholjac 20.08.2022.

    Casemiro je svoje odradio za real .. odlično su se slagali Kroos - Modrić - Cassemiro jer je svatko odrađivao svoj dio posla. Kross mirnoća i staloženost, Casemiro odrađivao prljavi posao, krljao kad treba , Modrić razigravač i kreator igre.. Sad da li Real ima takvog ajmo ga nazvati "igrača koji obavlja prljavi dio posla " vidjet ćemo. Mislim da Camavinga i Tsuchameni to nisu, prije bi to bio Valverde.

  • NIKE 19.08.2022.

    Real je pokazao da je institucija i da ne ovisi o igračima. Prošle godine otišla su oba startna stopera a oni odmah naredne sezone osvojili Primeru i LP. Casemiro je bio zahvalan igrač, došao je za sitan iznos, dao klubu, klub je dao njemu i na kraju svi zaključuju jedan jako lijep period.

  • Mata10 19.08.2022.

    Koštat će Real taj transfer. Casemiro najbolji defacnzivni vezni u Španjolskoj i sigurno jedan od najboljih u Europi. Nemaju oni igrača koji ga može dostojno zamijeniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare