To je to što me zanima!

Ancelotti kao Vlatka Pokos: Najbolji recept za carbonaru

Napravit ću vam najbolju carbonaru, ali mali je problem što nemam luka, pa ću morati improvizirati, rekao je Carlo Ancelotti, koji je podijelio recept za, kako kaže, najbolju carbonaru. Pogledajte
Vidi originalni članak

Prvo morate malo prepeći pancetu na ulju. Možete koristi i luk, koji ja uvijek koristim, no kako ga niste donijeli, morat ću bez njega, počeo je Carlo Ancelotti, Talijan koji uživa u carbonari.

Trener Bayerna gostovao je kod cijenjenog bavarskog kuhara  Alfonsa Schuhbecka, te s gledateljima podijelio svoj omiljeni recept za ovo talijansko jelo.

- Tjesteninu stavite u kipuću vodu, malo posolite, ne puno jer je panceta slana. Na kraju dodajte jaje i parmezan. Ali, idemo korak po korak - počeo je Ancelotti i primio se kuhače.

- Evo, ulje je vruće, dodaj pancetu. Mogu vam reći da je zanimljivo kad vam je pomoćni kuhar Alfons Schuhbeck - šalio se Ancelotti.

Njegovo jelo odmah je ušlo u Bayernovu kuharicu za 2017. godinu. Panceta, kaže Ancelotti, mora biti hrskava, a dok je pržite, u drugu posudu pomiješajte jaje i parmezan. I sve to polijete po tjestenini.

- Uh, kako je ovo dobro. Osim što si najbolji trener na svijetu, ti si Carlo i najbolji kuhar - pohvalio ga je  Alfons Schuhbeck..

- Lijepo je to čuti, ako ostanem bez posla kao trener, radit ću kao kuhar - završio je Ancelotti.

Pa, ako ste gladni, a nemate ideju što napraviti za ručak ili večeru, pogledajte Ancelottija...

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mr.miyagi 15.03.2017.

    🙌ancelotti

  • ruzmarin 15.03.2017.

    To nije Carbonara! U Carbonaru ne ide luk! U Carbonaru ide vrhnje. Mi u Istri radimo Carbonaru sa pancetom, vrhnjem, jajima, parmezanom...A moja Carbonara je pojačana uz kuhanu šunku i zdenka sir. Skuham paštu aldente, u isto vrijeme u drugom loncu izdinstam pancetu do hrskavostik, zatim pred kraj ubacim kuh.šunku izrezanu na trakice...zatim prebacim paštu u taj lonac. Dodam 3-4 trokutića od zdenka sira ( isprekidam ih da se prije otope) i sve dobro promješam da se materijal poveže i sir otopi, zatim dodam smjesu vrhnja, jaja i permezana koju sam u prije sa štapnim mikserom izmješao. Kad tu smjesu prrelijem po pašti i sve stalno mješam dok se jaje termički ne obradi. Italija ovisno o regijama ima različite recepte Carbonare. Netko doda, netko oduzme, ali ova Carbonara od Ancelottia je presiromašna, jela sa paštom ima bezbroj, ne znam kako se zove ova, ali Carbonara......Možda ni moja Carbonara nije original, ali pojačana je samo sa šunkom i zd.sirom.

  • Iskrivljena antena 15.03.2017.

    Najbolju karbonaru ja napravim kupim namirnice i ostavim na stolu sa porukom molim te napravi mi karbonaru danas idem vanka i kad dođem umjesto namirnica čeka me karbonara na stolu magično ha?

Komentiraj...
Vidi sve komentare