To je to što me zanima!

Andabak: Treba procijeniti isplati li se kupiti Hajduk...

Jako po novinama izjavljuje da će kupiti većinski paket dionica dok se raspituje kome bi prodao svoje dionice, optužio je Željko Kerum Andabaka
Vidi originalni članak

Ni Božićni blagdani nisu donijeli mir na Poljud, gradonačelnik Splita Željko Kerum pobrinuo se za još jednu oluju koja bijeli brod sve više udaljava od mirne luke. Još jednom se obrušio na svoju, čini se, omiljenu metu, na najvećeg pojedinačnog dioničara Jaku Andabaka.
- Andabak previše priča. U novinama izjavljuje da je spreman kupiti većinski paket dionica Hajduka, a okolo se raspituje i traži nekoga kome bi prodao svoje dionice - rekao je Kerum i dodao:
- To što radi nije u redu. Ako stvarno želi kupiti većinski paket, neka napiše pismo namjere i Gradsko vijeće Splita će njegovu ponudu razmotriti.
Andabak nam je potvrdio kako je i dalje spreman otkupiti većinski paket dionica Hajduka, no pismo namjere ipak neće poslati.
- Nikad nisam ni sa kim 'šurovao' niti tražio povlašteni status, pa neću ni s Kerumom. Neka objave javnu prodaju dionica, njihovu cijenu i uvjete, i ja ću se javiti sa svojom ponudom. Oduvijek sam poslovao transparentno i ne želim da mi sutra netko kaže da mi je pogodovano i kako sam kupio dionice po povlaštenoj cijeni – jasan je Andabak, koji nije želio špekulirati o eventualnoj cijeni za 30-ak% dionica koje bi Grad trebao ponuditi na tržištu, a koja se procijenjuje između 80 i 100 milijuna kuna.
- Teško je u ovom trenutku predvidjeti kolika bi bila cijena paketa. Jedno je sigurno, u Hajduk sam uložio novac zbog ljubavi, no za otkup većinskog paketa dionica ipak će trebati procijeniti i isplativost ulaganja - kaže Andabak.

ANDABAK NE MOŽE SAM BITI GAZDA
Jako Andabak najveći je pojedinačni dioničar Hajduka sa 5.5% udjela. Eventualnim otkupom 30% dionica od grada Splita još uvijek ne bi postao većinski vlasnik, no zajedno sa ostalim pojedinačnim dioničarima, koje namjerava okupiti u za tu svrhu osnovanu tvrtku "Naprid Bili", mogao bi osigurati samostalno vođenje kluba.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • casio 29.12.2009.

    Vreća bez dna. Iako kupi,onda bi Torcida htjela gospodariti njegovim novcem.

  • gaxon 29.12.2009.

    pogle ti tu facu hahahahahahaha..

  • razumni...not 29.12.2009.

    to jednostavno pita ocete mu dat pare ,dinamovac sam i da treba dat neku lovu za dinamo a da imam dao bi,nema veze dal se meni isplati

Komentiraj...
Vidi sve komentare