To je to što me zanima!

Andrij Ševčenko: Majstor golfa i biljara, tip koji mora pobijediti

NIŠTA BEZ PALICA Zbog njega su na pripreme nosili palice za golf. Sjajno igra, a majstor je i u biljaru. Taj baš ne voli gubiti, kaže Ognjen Vukojević. Četiri godine igrao je s ukrajinskim izbornikom
Vidi originalni članak

On je ikona. Ne samo u Kijevu i Ukrajini nego u cijeloj Europi. Sjećam se naših gostovanja u Ligi prvaka. Kamo god bismo došli, moglo se čuti ‘grande, grande’. Ševčenko je baš veličina, rekao nam je Ognjen Vukojević, koji danas nosi dres bečke Austrije.

S ukrajinskim izbornikom igrao je četiri godine u kijevskom Dinamu. Andrij Ševčenko tad je baš završavao svoju bogatu igračku karijeru. Vukojeviću je ostao u sjajnom sjećanju.

- Često smo se družili izvan terena, uvijek je raspoložen za šalu - kaže Vukojević i nastavlja:

- Andrij je baš pravi pozitivac. Bio je velik autoritet za sve nas, kako na terenu, tako i izvan njega.

Nije on bio majstor samo na nogometnom terenu, otkriva nam njegov bivši suigrač.

- Sjećam se da su se na pripreme zbog njega uvijek posebno nosile palice za golf. Sjajno igra golf, baš je majstor, ali izvrsno mu ide i biljar. Uvijek je morao biti pobjednik. Taj baš nije volio gubiti - kaže nam Vukojević, koji smatra kako će Ukrajina pod njegovim vodstvom biti puno bolja nego na Europskom prvenstvu.

Podsjetimo, Ukrajinci su u Francuskoj ispali u skupini pa je reprezentaciju nakon tog neuspjeha preuzeo legendarni Ševa.

- Vidi se da je to sad puno ozbiljnije. On je svojim dolaskom na klupu donio taj europski štih. Neke su se stvari jako promijenile. Primjerice, zatvorio je sve treninge reprezentacije. Svojim će autoritetom i znanjem sigurno moći puno pomoći ovoj momčadi. Bit će vrlo opasni za nas - uvjeren je Ognjen Vukojević.

Ševčenko je za reprezentaciju igrao drugih 17 godina. Zabio je 48 golova u 111 utakmica. Pamtimo njegov gol u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine.

Tad nas je šokirao u Kijevu, ali je Ukrajince kasnije, nasreću, ohladio Alen Bokšić. Zabio nam je i u Maksimiru 2009. godine. Za “kockaste” je bio opasan kao igrač, valjda neće biti takav kao izbornik.

Neka put do Svjetskog prvenstva traži kroz dodatne kvalifikacije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Boki8 21.03.2017.

    Ovaj je bio kao terminator kad je dosao u Milan. Nisu mu odbranbeni igraci mogli nista.

  • kaka 22 21.03.2017.

    meni osobno najdraži napadač uz henrya

  • mandrillost 21.03.2017.

    Jedan od najboljih napadaca,slicno M.Van Bastenu!! Odlican strijelac i igrac sa obe noge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare