To je to što me zanima!

Andrić u Cedeviti: Privukli su me Maljković i ambicije kluba

Hrvatski košarkaški reprezentativac Lukša Andrić novo je pojačanje Cedevite. Uz Andrića i povratak Braceya Wrighta Cedevita najavljuje još pojačanja za Euroligu
Vidi originalni članak

Lukša Andrić (27) od srijede je i službeno novi košarkaš hrvatskog predstavnika u Euroligi Cedevite. Naš košarkaški reprezentativac u redove hrvatskog doprvaka dolazi iz Galatasaraya, a potpisao je jednogodišnji ugovor.

- Klub raste iz sezone u sezonu, a stigao je i do Eurolige. Moram priznati da sam nakon Galatasaraya imao više opcija, no odlučio sam se za povratak u Hrvatsku i zbog Eurolige i zbog odličnog trenera, ali i zbog informacija da se slaže jaka momčad - rekao je Andrić nakon potpisa ugovora za službenu stranicu Cedevite. 

Prosječno je Andrić za turski sastav u nacionalnom prvenstvu ubacivao osam, a u Euroligi 11.1 koševa po utakmici. Prije odlaska u Galatasaray  pet je sezona nastupao za Cibonu. Trenutačno je u Osijeku na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Euro 2013.

- Cedevitinim pripremama priključit ću se po završetku reprezentativnih akcija, vjerujem da sam u dobroj formi. S trenerom Maljkovićem još nisam razgovarao, ali o njemu sam čuo sve najbolje. Dovoljno je pogledati što je sve u karijeri osvojio pa je sve jasno. I on je veliki razlog mog dolaska u Cedevitu - zaključio je Andrić.

U srijedu su iz Cedevite potvrdili povratak Amerikanca Braceya Wrighta, a momčad za narednu sezonu sada je popunio i Lukša Andrić. No, iz kluba najavljuju još pojačanja za premijernu sezonu u Euroligi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • daljinac 25.07.2012.

    nije važno da li je "umjetni" klub ili ne, važno je da bude što više kvalitetnih ,jakih naših klubova u zagrebu ali i van zagreba !

  • Osa_1 25.07.2012.

    pa šta sad što nema povijest klub? nije imala ni cibona povijest kad je tek počinjala, tako nemaju ni ovi klubovi. negdje se mora počet..

  • m5a5r5i5o5 25.07.2012.

    koja Cedevita,nema 2 trofeja osvojena,šta više reć o klubu koji nema povijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare