To je to što me zanima!

Andrijašević je 'hajdukovo dite' za koje Hajduk nema lijeka...

Duel: svaki njegov; lopte ispucane na 'ničiju zemlju' u sredini terena: svaka njegova. Trka bez prestanka, driblinzi, taktička inteligencija i nogometni instinkt iznad prosjeka. Andrijašević je zamalo i zabio
Vidi originalni članak

Potpuno zaslužena pobjede Rijeke, koja je s tri boda preskočila Hajduk u izravnom derbiju za drugo mjesto u 26. kolu Hrvatske nogometne lige u kojem je slavila 2-0. 'Bili' nisu pokazali gotovo ništa u 90 minuta, a sukladno tomu takve su im i ocjene:

Rijeka

Ivor Pandur (7) - Skoro pa totalno besposlen. Tek mu je 19 godina, ali rutinski je riješio poneki splitski ubačaj i slabašne Hajdukove pokušaje da ugroze riječki gol. 

Luka Capan (8,5) - Odličan! Rezolutan i siguran u preventivno visokim izlascima kojima je rezao probleme u korijenu, što dalje od Pandura. Na stoperu ili u vezi, Capan je jamstvo sjajno obavljenog posla.

Nino Galović (7) - Na trenutke možda malo previše elegancije na račun učinkovitosti, ali kao i kolege iz stoperskog trojca, Capan i Smolčić, iznimno siguran u rješavanju potencijalno opasnih situacija.

Hrvoje Smolčić (7) - Još jedan 19-godišnjak. I stasava u odličnog stopera. Ljevak koji čisti sve pred sobom, voli izaći visoko pa rješavati probleme prije nego što nastanu, a zna i izaći s loptom u nogama.

Momčilo Raspopović (7) - On i Halilović po desnoj su strani 50 minuta 'pošteno isterorizirali' Tahiraja, a onda i Jakoliša. Rijekin Crnogorac stajao je visoko i Hajdukov lijevi bok stalno  držao u strahu stvaranjem viška igrača i otvaranjem prostora.

Tibor Halilović (8) - Već odavno u kategoriji nezamjenjivih. Pun motiva i energije, '100 puta' ušao u završnicu iz drugog plana, prijetio Posavcu, kreirao Rijekinu igru i 'rintao' u defenzivi kad je trebalo.

od 76. Domagoj Pavičić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Ivan Lepinjica (7) - Pokoja kriva predaja lopte, ali vrlo dobar kao klasični korektor veze ispred stoperskog trojca. Lepinjica se Hajdukovoj vezi nametnuo i snagom, i visinom i čvrstinom u duelu, bilo na tlu ili u zraku. Dragocjen 'prljavi' posao.

Alexander Gorgon (8,5) - Rožman je kapetana povukao iz napada u vezni red, a Franka ostavio bliže Čolaku u špici. I Gorgon je kao 'vanredni' lijevi vezni sa licencom za ulazak u završnicu odigrao odličnu utakmicu, a na kraju iz penala i zabio.

od 82. Stjepan Lončar (-) - igrao prekratko za ocjenu

Daniel Štefulj (7,5) - Otkad je silom prilika dobio šansu više ga nitko ne može maknuti s lijevog boka u Rijekinih 3-5-2. Još nema dovoljno rutine da, kad uđe u kazneni, protivnika natjera na prekršaj, ali tek 20-godišnji Štefulj je - Rijekino blago.

Franko Andrijašević (8) - Duel: svaki njegov; lopte ispucane na 'ničiju zemlju' u sredini terena: svaka njegova. Trka bez prestanka, driblinzi, taktička inteligencija i nogometni instinkt iznad prosjeka. Zamalo i strijelac. Hajdukovo dite za koje Hajduk nema lijeka.

od 90. Joao Escoval (-) - igrao prekratko za ocjenu

Antonio Čolak (8,5) - Probao namjestiti da i netko drugi zabije. Kad je vidio da Gorgona i Halilovića neće gol, uzeo loptu i sam zabio. Klasična čolakovska trka i 'fajt' od prve do zadnje minute i... Klasično čolakovski: strijelac. I igrač utakmice!

Hajduk

Posavec (6.5) - Dva puta ga je u prvom dijelu spašavao okvir gola, dva puta skidao je opasne šutove Štefulju i Haliloviću, u drugom dijelu i Gorgonu, Andrijaševiću, Štefulju... Za golove nije kriv, bio je danas najbolji od bijelih.

Juranović (5) - Daleko od jesenske forme koja ga je dovela pred vrata reprezentacije. U novoj koncepciji do izražaja dolaze sve njegove mane.

Barry (5) - Od njega se očekuje da osigura protok lopte iz obrane prema naprijed i kreacija, danas ni jedno ni drugo nije bilo na potrebnoj razini.

Jradi (5) - Prema onome što se vidjelo na terenu njegova uloga trebala je biti pomoć Hamzi, no ni jedna ni dugi nisu uspjeli osigurati prednost u sredini terena. Riječka vezna linija ih je 'pojela'.

Od 73. Blagajić - Premalo igrao za ocjenu

Tahiraj (5) - Mučio se s Raspopovićem i Halilovićem, curilo je stalno po njegovoj strani, no to je donekle i očekivano, nije tajna da Tahiraj pokriva poziciju koja nije njegova te da se u toj ulozi baš i ne snalazi, ma koliko se borio i pošteno odrađivao povjereni mu posao.

Od 53. Jakoliš (5) - Vidi pod Tahiraj, nešto življi, ali jednakog učinka... Jednostavno, on nije lijevi bek i nije kriv što se u toj ulozi ne snalazi.

Caktaš (5.5) - U nekim ranijim utakmicama znao je Hajduk napasti protivnički kazneni prostor sa šestoricom igrača, danas su pred Pandura stizali maksimalno trojica, a u takvom odnosu snaga Caktaš nije mogao više od prikazanoga. Trudio se, stizao i u obranu, nesretno skrivio kazneni udarac...

Kreković (5) - Danas nije bio njegov dan, no s obzirom na njegovu mladost i da je tek ušao u momčad, neke stvari mu se mogu progledati kroz prste. Njegovo vrijeme tek dolazi...

od 61. Eduok (5) - Ništa nije pokazao....

Jairo (5) - Odsječen od ostatka momčadi, premalo upotrebljivih lopti je dobio, a i onih par situacija jedna na jedna koje je imao nije uspio pretvoriti u nešto konkretnije

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Syrian 09.03.2020.

    Tudora će na Veliki Petak natjerivat oko stadiona.

  • zagorac2 08.03.2020.

    vratite Burica

  • svi-smo-isti 08.03.2020.

    Rijeka me je pomalo razocarala, ocekivo sam vise. Ipak cestitke na tri boda koja su ipak najvaznija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare